Regija
0

Nevrijeme u Hrvatskoj uzelo prvu žrtvu, poginuo muškarac kod Varaždina

Klix.ba
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Nevrijeme koje je tokom noći i danas zahvatilo Hrvatsku uzelo je i svoju prvu žrtvu, kod Varaždina je stablo usmrtilo muškarca, a 20 osoba je povrijeđeno u Rijeci, od kojih su dvojica radnika životno ugroženi.

Kako piše Jutarnji list, u Mirkovcu Brezničkom kod Varaždina poginuo je 46-godišnji muškarac na kog se srušilo drvo poslije snažnog udara vjetra. Ovaj zaposlenik na farmi stradao je na mjestu događaja.

Foto: FENA
Foto: FENA

U nevremenu je u Rijeci povrijeđeno 20 ljudi, a teške povrede su zadobila i tri učenika u Opatiji. Oborena stabla i jak vjetar doveli su i do blokada i kolapsa u saobraćaju u Rijeci i Zagrebu, a zatvorene su i neke dionice na autocestama, te ukinuto nekoliko trajektnih linija. U Zagrebu se srušio dio glavne zgrade starog Paromlina, a odletio je i dio limenog krova sa zgrade u kojoj se nalaze osnovna škola i gimnazija.

Foto: FENA
Foto: FENA

U Rijeci je vjetar rušio stabla i nosio krovove, a oštećen je i krov sportske dvorane Osnovne škole Kozala, dok je vjetar odnio i veliki dio krova na jednom dječijem vrtiću.

Sve hitne službe su na terenu, a u Rijeci su otkazane i sve sahrane.