Slučaj "Fimi medija"
5

Nastavak suđenja Ivi Sanaderu u Zagrebu

SRNA
Ivo Sanader
Ivo Sanader
Svjedočenjem zaposlenih u marketinškoj agenciji "Fimi medija", danas se pred Županijskim sudom u Zagrebu nastavlja suđenje bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu i drugima za izvlačenje novca iz državnih institucija preko ove agencije.

Prethodna dva dana suđenje je obilježila izjava Ide Kavelj, koja je bila zaposlena u HDZ-u.

Ida Kavelj je na suđenju rekla da je zajedno sa još tri svjedoka bila u stanu Sanaderovog advokata Čede Prodanovića, gdje je razgovarano o njihovim iskazima. Prema njenim riječima, Prodanović je jednom od svjedoka savjetovao da ublaži iskaz protiv Sanadera.

Prodanović je odlučno odbacio tvrdnje da je nagovarao svjedoke da promijene iskaz.

Bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, stranci HDZ, njenom bivšem portparolu Ratku Mačeku i ostalima sudi se za izvlačenje oko 18 miliona KM iz državnih institucija i kompanija, te punjenje stranačkog "crnog fonda".

Krivicu su priznali bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica agencije "Fimi medija" Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević.

Suđenje traje gotovo osam mjeseci. Do sredine januara planirano je čitanje iskaza i ispitivanje 50-ak svjedoka Uskoka. Nakon toga na red dolaze svjedoci odbrane, uglavnom članovi predsjedništva HDZ-a, navode hrvatski mediji.