Povrijedio i mladiće iz BiH
42

Napadač iz Beograda: Sjekao sam ljude, bio sam pijan i van sebe

Klix.ba
Povrijeđeni mladići (Foto: Blic.rs)
Povrijeđeni mladići (Foto: Blic.rs)
"Bio sam pijan. Nisam vladao sobom", riječi su kojima se pokušao opravdati Marko Kostić iz Čičevca, osumnjičen da je tokom dočeka Nove godine u Beogradu izbo sedmericu mladića, među njima i trojicu iz naše zemlje.

Njega je uhapsila beogradska policija u unajmljenoj sobi u kojoj je živio. Nije pružao otpor, a isti su svjedoci upravo njega prepoznali kao osobu koja je nožem izbola sedam osoba tokom dočeka Nove godine.

"Na osnovu izjava svjedoka napravljen je napadačev fotorobot. I sam napadač je u novogodišnjoj noći lakše povrijeđen, pa se pojavio u Urgentnom medicinskom centru. Kostić ipak nije zatražio pomoć, jer su njegovi prijatelji uočili da su tu i mladići koje je on povrijedio. Ipak, tu su ga primijetili prijatelji povrijeđenih", rekao je sagovornik Blica.

Odmah poslije napada sumnjalo se da će osumnjičeni biti brzo uhapšen, jer je na trgu bilo nekoliko desetaka hiljada ljudi u zimskoj garderobi, maskiranih šalovima i kapama.

Ipak, policajci su uspjeli pronaći napadača. U sobi su pripadnici policije pronašli njegovu krvavu odjeću koju je nosio tokom napada.

On je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva.