Regija
64

Na noktu nestale Tijane Jurić pronađeni tragovi dvoje ljudi

Klix.ba
Srbijanska policija je roditeljima nestale djevojčice Tijane Jurić iz Subotice rekla da bi, da nisu pronađeni nokat i patika na mjestu gdje je nestala, mislili da je samovoljno otišla.

Srbijanski mediji javljaju da su nakon prvobitnih analiza na Tijaninom noktu pronađeni tragovi dvoje ljudi.

"Oko 15 metara od mjesta gdje je pronađena patika bilo je barem 20 ljudi. Ako su je oteli profesionalci, valjda ne bi nosili njen telefon i to uključen još dva sata, a signal je uhvaćen kada se ažurirala aplikacija u telefonu. Telefon nije pronađen. Moram biti jak i smoći snage da je dočekamo", ispričao Tijanin otac.

Kompletno selo Bajmok gdje je Tijana nestala 25. jula dok je bila na raspustu kod bake i djeda još uvijek je u šoku.

Te noći je bila sa društvom na zabavi gdje je od druga posudila duksericu. Vračajući se kući, sjetila se da mora vratiti duksericu i odlučila se vratiti do Sportskog centra.

Međutim, tamo se nikada nije pojavila. Policija, ali stanovnici Bajmoka odmah su krenuli u potragu, a jedino što su uspjeli pronaći jeste bijela tena za koju prijatelji i porodica tvrde da je njena.

Na društvenoj mreži Facebooku ranije se pojavila i lažna stranica o otmici ove maloljetnice. Stranica je ugašena, a MUP je pronašao osnivače stranice.