Poručio da nije naivan
7

Milanović odbija raspravu s Plenkovićem: Nismo iz istog kvarta, on je više bio s mamom

L. S.
Foto: Saša Miljević/PIXSELL
Foto: Saša Miljević/PIXSELL
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ne odustaje od kandidature za premijera i pritom odbija pozive premijera Andreja Plenkovića na ostavku i raspravu.
''HDZ je osuđena zločinačka organizacija, ustvari kontinuirani pljačkaški pohod već 30 godina. To svi već znaju, a ja ipak nisam tako naivan tip bez obzira na to što bi se Plenković sa mnom obračunavao. On je puno više bio s mamom i mi nismo iz istog kvarta. Tamo gdje sam ja odrastao on bi vjerojatno došao u blindiranom autu. Sad malo pretjerujem, ali namjerno. Te fore 'izađi i bori se', nije meni do debate s Plenkovićem. Imali smo je 2016. godine i u glasanju cijele Hrvatske je bio razbijen i to opet nije jamstvo da ćeš dobiti izbore", poručio je odlučno Milanović.

Hrvatski predsjednik je i ranije komentarisao upozorenje Ustavnog suda da se ne može kandidovati na parlamentarnim izborima dok obnaša funkciju predsjednika i nazvao ih je uzaludim pokušajima.

Naznačio je da se kandidirao za premijera jer je na to natjeran.

"Žele da dam ostavku da bi mogli sve do kraja zarobiti. Pa nećemo tako braco. Nisam baš tako naivan. Ovo radim zato što moram kao što sam se i kandidirao. Bit ću premijer zato što su me natjerali na to", tvrdi hrvatski predsjednik.