Srbija
0

Maloljetnici putem interneta dogovorili samoubistvo

SRNA
Policija je spriječila samoubistva, koja su dva maloljetna lica, od kojih je jedno iz Srbije, dogovorila putem interneta.

Srpska policija je kanalima Interpola došla do saznanja da se priprema istovremeno samoubistvo dva maloljetna djeteta, od kojih je jedno državljanin Srbije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Samoubistvo je dogovoreno putem interneta, a maloljetnici su članovi organizacije "EMO", čiji se pripadnici oblače isključivo crnu ili bijelu garderobu, zalažu se za seksualnu apstinenciju i virtuelno vođenje ljubavi. 

Prema dostupnim informacijama, ova organizacija je definisana kao neformalna grupa ljudi koja komunicira preko interneta. 

Maloljetnik, strani državljanin pokušao je samoubistvo trovanjem, a prilikom spasavanja priznao je da se sprema još jedno samoubistvo na teritoriji Srbije.

Brzom intervencijom pripadnika srpske policije, koji su stigli na lice mjesta pred samo izvršenje, spašen je život maloljetne osobe, navodi se u saopštenju.

U MUP-u Srbije su rekli Srni da im zakon ne dozvoljava da navedu iz koje države je drugi maloljetnik, koji je pokušao samoubistvo.