Premijer odbio da propusti let
2

Mafija planirala da sruši Dačićev avion

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Srbijanska policija upozorila je predsjednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, kako prema informacijama Sigurnosno-informativne agencije (BIA), vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje izazvati kvar na avionu u inozemstvu prilikom putovanja predsjednika, premijera ili prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije, objavio je Blic.

Kvar bi izazvao djelimično oštećenje i nakon polijetanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u posljednje vrijeme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata, navodi se u saopštenju koje je preneo Tanjug.

Prema podacima bezbjedonsno-informativne agencije (BIA) , dostavljenim Direkciji policije, taj plan bi bio ostvaren uz pomoć osoba koje imaju pristup avionu Vlade Srbije, javila je Beta.

BIA obavestila je MUP da avion Vlade Srbije, kojim je premijer Dačić otputovao u Dablin, nije bezbjedan, saznao je "Blic".

Navodno avion je u Dablinu bio neobezbjeđen, pa je BIA procijenila da može da dođe do diverzije.

Po tom saznanju, direktor policije Milorad Veljović i sekretar Vukić obavijestili su Dačića i rekli mu da ne ulazi u avion dok se ne izvrši vanredna kontrola, ali je premijer ipak odlučio da se vrati za Beograd.

"Imam obaveze i moram da se vratim. Ne žalim da odlažem let", rekao je Dačić direktoru policije.

Avion Vlade Srbije sa premijerom Dačićem i delegacijom bezbedno je sinoć sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Dačić je na konferenciji za novinare nakon dolaska u Beograd poručio da će članovi vlade nastaviti sa redovnim aktivnostima i "nikakve kriminalne grupe ne mogu da utječu na satnicu rada i obaveze vlade".