Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
evo mene opet, ovaj put za vas indijance sto ``googlate`` po nemackim sajtovima, saljem vam jednu slicicu... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Census_2002_Serbia%2C_ethnic_map_%28by_localities%29.png dakle Bosnjaci su u Tutinu vecina dok su u Sjenicici i N. Pazaru bara bara sa Srbima, a da, to sandzak to su izmislili turci, tamo gde su oni kao vecina , to da se zove Sandzak, ali sve to zajedno sa jos 10 opstina pripada Raskoj oblasti. A kada se gleda i Sandzak u C. Gori, opet su Muslimani manjina,a vecina samo u pojedinim opstinama, tipa B. Polje, i to je to.
Vrijeme je da neki uzmu knjigu u šake i prouče validne činjenice umjesto što trabunjaju bez veze. Zaista je žalosno što je današnja omladina nepismena i neobrazovana i ispranog mozga.
pranje mozga radi punom parom,vrijeme je da se srbizam i srbi suoce sa istorijom nastanka i kreacije srbije,
Sandžak nikada nije bio u sastavu BiH osim kao administrativna jedinica bosanskog pašaluka u okviru Otomanskog Carstva. Te gluposti o povijesnoj teritoriji batalite jer nemaju veze sa istinom. A istina je da je to teritorija nastanka prve srpske države Raške koja je u nastanku obuhvatala i dio istočne Bosne tj. do Sokoca. Tako je na svim validnim istorijskim mapama.
Ljajić i Ugljanin zaboravljaju da od 6 opština u Raškoj oblasti (Sandžaku) tri su sa većinskim srpskim življem i baš se pitam da li su njih konsultovali u vezi toga da im centar bude Novi Pazar umjesto Užica. Čisto sumnjam. Ako već nisu dozvolili Mađarima personalnu autonomiju na sjeveru Bačke ne vidim razloga zašto bi Bošnjaci bili izuzetak. Zanimljivo da se Bošnjaci zalažu za etnički region u Srbiji dok se u BiH zalažu za ukidanje entiteta.
Sandzak je povijesni dio bosanske drzave. Kakva srbija i srbi i pic ka materina. To nije bilo nit ce biti. ps.Uskoro
23 novembar 2009 Beograd - Srpska crkva pokusava da sakrije uzrok smrti i bolesti patrijarha srpskog Pavla medjutim kako saznajemo Rasim Ljajic je dosao do informacija da patrijah srpski Pavle je verovatno bolovao od bolesti AIDS koju mu je preneo Pahomije prilikom pricescivanja.
od bosnjakistanaca baliya su samo jos gori sandzosi baliye.
ih jedva cekam da srpski pendrek proradi po sandzackim ledjima.
Ethnische Gruppen im montenegrinischen Teil des Sandschak(crnogorski dio): * Serben = 67.456 (35,41 %) * Bosniaken = 58.898 (30,92 %) * Montenegriner = 28.964 (15,21 %) * Muslime (im nationalen Sinne) = 18.825 (9,88 %)
E cuj provale \"Raška oblast\", pa ti provjeri pripada li grad Raška Sandžaku, hajde ako si mangup ugooglaj.
E ovo je njemacki google, iako na srpskom jeziku isto stoji da su večina stanovništa Bošnjaci/Muslimani. Mislim onaj hahahah je od smijeha zaboravio da pročita stranicu od google, i ako je bio tamo:-) Ova statistika je od 2002/2003: Ethnische Gruppen im Sandschak(u cijelom Sandžaku, znaci i u crnogorskom dijelu): * Bosniaken = 193.026 (45,31 %) * Serben = 156.852 (36,82 %) * Montenegriner = 29.892 (7,02 %) * Muslime (im nationalen Sinne) = 27.047 (6,35 %) Ethnische Gruppen im serbischen Teil des Sandschak(Srpski dio) * Bosniaken = 134.128 (56,94 %) * Serben = 89.396 (37,95 %) * Muslime (im nationalen Sinne) = 8.222 (3,49 %) * Montenegriner = 928 (0,40 %
Cuj u Sandzaku Srbi vecina? :D Ti si fakat sam sebi smijesan. I na Kosovu ste vecina, zahvaljujuci vasim medijima koji jos uvijek pisu epske pjesme. U Sandzaku su Srbi velika manjina, drug, samo da znas ;) Po opcinama, Novi Pazar 10-15%, Sjenica, Tutin
Braco samo budite slozni...Zivjeo nas Sandzak!!!
Sandzaklije nedajte da vas srbi dijele i zavade......