Regija
8

Kvar na još jednom avionu Croatia Airlinesa, nije poletio iz Beograda

FENA
Na beogradskom aerodromu danas je tokom pripreme za let aviona Croatia Airlinesa (CA) tipa Dash 8 - Q400 za Split došlo do tehničkog kvara, odnosno do problema sa startanjem motora, izjavio je za Hinu glasnogovornik CA Davor Janušić.

Avion je iz preventivnih razloga privremeno povučen iz saobraćaja i aviomehaničari Croatia Airlinesa su na putu za Beograd gdje će obaviti detaljniji tehnički pregled i utvrditi o čemu je konkretno riječ. Za 36 putnika s tog leta (s polaskom u 13,45 iz Beograda za Split) osiguran je autobusni prijevoz iz Beograda za Zagreb, a putnici će večeras oko 22 sata biti prevezeni avionom iz Zagreba za Split, kazao je Janušić.

Na avionu Croatia Airlinesa (CA) istoga tipa - Dash 8 - Q400 je 28. septembra tokom poslijepodnevnog leta iz Dubrovnika za Rim došlo do indikacije greške na sistemu motora te je bio preventivno preusmjeren na Aerodrom u Splitu, gdje je utvrđeno da je siguran za let, pa je ponovno nastavio putovanje za Rim..

Dan prije, 27. septrmbra, avion Croatia Airlinesa istog tipa - Dash 8 - Q400 je na redovnom letu iz Zagreba u Zürich imao nezgodu tokom slijetanja na aerodrom Kloten u Zürichu, no niko od putnika i članova posade nije povrijeđen. Na avionu je došlo do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja, no avion su pilot Zvonko Šitum i kopilot Ivan Ivanković uspješno prizemljili bez prednjeg kotača te niko od 60 putnika i četiri člana posade nije povrijeđen.