Organizirana svečanost
0

Aerodrom Mostar ponovo uspostavio redovnu liniju: Sletio avion s putnicima iz Zagreba

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Na Aerodrom Mostar je sletio avion Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa s putnicima iz Zagreba čime su službeno ponovno uspostavljeni redovni letovi između najvećeg hercegovačkog grada i glavnog grada Hrvatske koji će prometovati tri puta sedmično.

Povodom uspostave te zračne veze u prostorijama mostarskoj aerodroma je organizirana svečanost. U Mostar je stiglo 20 putnika, a danas će iz Mostara za Zagreb odletjeti 22 osobe.

U prostorijama VIP salona medijima će se obratiti gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, direktor Croatia Airlines d.d. Jasmin Bajić i v.d. direktora mostarskog aerodroma Marko Đuzel.

Nakon toga je za 14 sati u prostorijama Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2023., najavljen panel na temu "Od Mostara preko Zagreba do evropskih destinacija".

Za uspostavu redovne linije na kojoj će prometovati Croatia Airlines, je Grad Mostar izdvojio milion KM iz gradske kase u cilju da se stanovnicima Hercegovine vezom s aerodromom u glavnom gradu Hrvatske omogući povezivanje sa evropskom mrežom letova.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

U cilju olakšanja putovanja preduzeće Mostar Bus je uvelo besplatnu autobusnu liniju na relaciji između grada Mostara i Aerodroma Mostar, koja će biti dostupna svim putnicima, a satnice prometovanja su prilagođene dolascima i odlascima aviona.

Letovi će ponedjeljkom i petkom iz Mostara polaziti u 6:00 sati, te srijedom u 13:05, dok su polasci iz Zagreba srijedom u 11:25 sati, a četvrtkom i nedjeljom u 23:00 sata.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Putnike će prevoziti avionom Dash 8-Q4 Croatia Airlines, a let traje jedan sat i pet minuta, te će putnicima iz Mostara omogućujući spajanje na letove Croatia Airlinesa prema 25 evropskih odredišta. Osnovna cijena povratne karta je 119 eura, dok je jednosmjerna karta prema Zagrebu 89 eura, a prema Mostaru 10 eura više.

Posljednji let između dva grada Croatia Airlines je imao do početka pandemije koronavirusa u martu 2020. godine, nakon čega je mostarski aerodrom ostao bez redovnih letova sve do danas.