Regija
0

Koštunica pozvao SAD da ponište odluku o priznavanju Kosova

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Premijer Srbije Vojislav Koštunica pozvao je SAD da poništi odluku o priznavanju Kosova i time uspostavi vladavinu međunarodnih pravnih normi.

"Sjedinjene Američke Države trebaju poništiti odluku o priznavanju lažne države na teritoriji Srbije i omogućiti da Vijeće sigurnosti potvrdi vrijednost Rezolucije 1244 koja garantira suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", izjavio je Koštunica za kojega se radi o pravom načinu da se na Balkanu uspostavi uvažavanje međunarodnog prava i Povelje UN-a, prenosi B92.

Po njemu, sva odgovornost je na SAD-u koji trebaju vratiti prijašnje stanje, u protivnom "nastavljanjem politike sile, samo će biti produbljena kriza koja potkopava temelje cjelokupnog svjetskog poretka i prijeti da ugrozi mir i stabilnost, ne samo na Balkanu", tvrdi premijer Koštunica.

Istaknuo je kako vlada Srbije visoko cijeni stav ogromnog broja država koje nisu priznale postojanje lažne države na tlu Srbije. "Sve ove zemlje na taj način brane mir, stabilnost i slobodu kao najviše vrijednosti suvremenog svijeta", naveo je Koštunica.