Bombaš u bijegu
42

Kosovo: Bačena bomba na stočnoj pijaci u Prizrenu, devetero povrijeđenih

M. G.
Screenshot: TV Prizreni
Screenshot: TV Prizreni
Devet osoba je povrijeđeno rano jutros u eksploziji ručne bombe koja se dogodila na stočnoj pijaci u Prizrenu, potvrdila je kosovska policija. Svi povrijeđeni su odmah prevezeni u Urgentni centar Regionalne bolnice Prizren radi pružanja medicinske pomoći.

Kako je kosovskim medijima saopćio portparol policije u regionu Prizrena, Vesel Gaši, prve informacije ukazuju na to da su povrede nastale kao rezultat eksplozije ručne bombe, te da su svi povrijeđeni trenutno hospitalizirani u Urgentnom centru Regionalne bolnice Prizren.

Policija je odmah reagovala na incident, a dežurni tužilac je obaviješten o situaciji. Na mjesto eksplozije izašla je i regionalna istražna jedinica Prizrena, koja trenutno prikuplja dokaze i svjedočenja kako bi rasvijetlila okolnosti ovog incidenta.

"Trojica osumnjičenih su identifikovana, i policija trenutno traga za njima", kazao je Gaši.

Detalji o motivima ove eksplozije za sada nisu poznati, a istražitelji će nastaviti raditi na slučaju kako bi utvrdili uzroke i odgovorne za napad.

Prema neslužbenim informacijama kosovskih medija došlo je do svađe dvojice muškaraca nakon koje je jedan od njih bacio bombu na pijacu.