Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nije struja u voltima, samo napon moze biti 25.000 volti, a mjerna jedinica za struju je amper, ja novinara
cudan pokusaj samoubistva sad je skroz sprzena ne znam koliko ce biti sretna sto je prezivjela :(
Ne verovatno. Ovo drugi put da cujem da je neko preziveo toliki strujni udar. Jenom davno 90 - tih sa bio prisutan kada se na stanici prokop slicna stvar desila. Zelim joj punos srece i zdravalja.
koja palamudjenja u komentarima....haha
načelno je potpuno nebitno koliki napon dotaknete, već sve ovisi o jakosti struje koja vam proteče kroz tijelo, tj. o novonastalom strujnom krugu gdje vi \"glumite\" novi element stujne mreže. Ljudi umiru ako se u zatvorenom strujnom krugu pojavi struja kroz srce od cca. 30mA (miliampera). Tako nije isto da li vam se zatvori strujni krug npr. \"noga-ruka\" ili \"ruka-ruka\" jer imate veće šanse da ćete preživjeti ovaj prvi.
TRY AGAIN
Momak iz Doboja je isto prezivio strujni udar. Mislim da se i on penjao na vagone pa ga opizdilo.
da nije Čakija Noris?
kada je chuck norris-a udario napon od 25.000 volti on se samo pocesao
jaro prezivjet taj napon nije sreca nego kazna. mogu samo misliti stepen opekotina... doduse, cudi me da joj srce nije prestalo raditi. u svakom slucaju, zelim joj brz i uspijesan oporavak(sta god da je po nacionalnosti)
koji si ti idiot jedva prepoznali da je zena, al ti znas da je seljanka iz zapadne hercegovine konju
ako je ona prezivjela napon od 25.000 volti svaka joj cast...xD
@hm Hahahahahahhahaha, kralju!!! Odličan odgovor! Sigurno je baka Fatica! Išla da se penje na voz i traži donacije, opet jadnica nema, pa joj treba dati. Hahahahahahahahahah!
Pametnajkviču, večina nas zna šta znači ovo što je napisano, i narodski rečeno, ovako i stoji: da je struja udarila ženu, Nije nigdje ustaljeno da se kaže udario napon od 25 000...V nekog. Eto sad novinari nepismeni samo zato što nisu napiasali da je udarila struja ženu u Amperima....
@Hus skutorica je ostala ziva. Brz i uspjesan oporavak joj zelim,
Ova slika nije vam neka iterpretacija. Ovo je voz na dizelski pogon jer nema nikakvih vodova iznad njega, a pogotov nema električnih.