Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ANTE GOTOVINA TO CINI IPAK NAJBOLJE .
Jadan je predsjednik jedne države, koja još uvijek ne zna kako se ponašati u skladu demokratije, kojeg niko, od njemu ravnih, ne želi za sugovornika. Jadan je iz razloga što je anarhijom zalutao u demokratiju i kao takav naišao na zid u okruženju. Ako je Dodik taj koji će Nikoliću biti startna pozicija, dalji razvoj događaja je razumljiv i očekivan. Uostalom zbog čega se sekira, ima jš Mjesnih zajednica koje će mu upriličiti grljenje i gostoprimstvo ali i njihov broj se smanjuje.
Stvarno mi izgledaju potezi hrvatske strane dezorijentisano. Mislim da treba, konačno, da prihvate Srbiju kao starijeg partnera, ključnog igrača, prirodnog lidera u regionu..
Srbija pokazuje svoju snagu, preko predsednika i vlade koje nije skorije imala ovako kvalitetne.
Ne vidim neki značajan pomak u regionu, ako hrvatska strana bude zauzimala ovako tvrdokoran stav. Sa ovakvim stavom ni sama Hrvatska neće imati dobru perspektivu.
Nikolić je odlično poentirao. Još će da ispadne da je silno želeo da se susretne sa Josipovićem, ali da ovaj nije hteo, jer mu je neko ukrao lizu. Josipović treba da se mane dečijih igara.
Očekivao sam mnogo više političkog iskustva i spremnosti da se sedne za isti sto i pregovara, od strane Josipovića. Ovo mi je skroz pokvarilo utisak o njemu.
Mislio sam da je Josipović zreliji političar, a on ispade zelen, da zeleniji ne može da bude. Nikolić sa druge strane ispade zreo, da zreliji biti ne može.
Neverovatno koji neznalac, tj. nepoznavalac diplomatskih procedura i pravila vodi hrvatsku državu. Poznata je stvar da se u diplomatskom svetu nikada ne prejudiciraju razgovori tj. epilog razgovora sa bilo kojom stranom.
Grozim se uslovljavanja sa bilo čije strane. Nema niko prava da uslovljava i usporava pokretanje ovog regiona ka pozitivnim ekonomskim tokovima.
Pa ja ne znam kako neko može da bude siguran da li bi razgovor sa nekim bio uspešan ili ne. Jedino ako neko ne misli da je razgovor uspešan, samo onda kada se unapred zna šta će ko reći.
Srbija i Hrvatska moraju da razgovaraju. Ne znam odakle Josipoviću pravo da uslovljava ove razgovore.
Do sada sam imao mnogo povoljnije mišljenje o Josipoviću.
Imam osećaj da je Josipović političar ograničenih dometa, jer nema hrabrosti da se suoči sa drugačijim mišljenjem, jer je to osnovna odlika demokratije.
Da li ovaj Josipović čuje sebe šta govori? Pa ako bude postavljao uslove u vezi susreta sa bilo kojim predsednikom, onda do susreta nikada i neće doći. Kakava gomila gluposti hrvatskog predsednika.
Josipović mora da shvati da srpski predsednik ne može da peva ustaške pesme, da bi se on odobrovoljio da se susretne sa njim.
Srbija sa ovom vladom dobija polako konture jedne ozbiljne evropske zemlje. Drago mi je, jer Srbija dugo nije imala ovakvu vladu i ovakvog predsednika.