Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@zy zasto tebe brine kad ce Srbi imati ovakvig predsjednika ,imate li vi ovakvog pitanje je.Nemate.Onda cuti pametnije je
@Zis a kad ce te vi ovako razmisljat?
Uopšte nije bilo zločina u Jasenovcu!
STO JE NAJTRAGICNIJE, MENTALNO, DRUSTVENO, KULTURNO..BILO KAKO.. NE POSTOJE SLICNIJE NACIJE OD SRBA I MUSLIMANA u BOSNI.. VALJDA SE ZATO OVAKO I KOLJU ..I OVAKO LAKO POMIRE .. ENO SIDRANA ZAJEDNO SA KUSTURICOM ..
muslimani i srbi u Bosni nikada nece zajednicki ziviti kao za doba druga Tite.. svak ce u svoj tor i svak ce zaliti za svojim zrtvama.. proci ce vjek vjekova ali ovdje se nece pojaviti niko da ujedini ovu jadnu zemlju.. na kraju , ako se ne udje u EU i napravi popuna decentralizacija,ce biti jos jedan rat, koji ce znaciti potpuno komadanje.. musliani ce vjerovatno dobiti jos nesto teritorije..na racun Srba..Hrvati ce utvrditi ovo gdje su sada ... i ona ce neko u Vasingtonu reci .. \"mirna Bosna\"
Nisam ni očekivao drugačije komentare. Što se tiče same komemoracije zanimljivo je da se zvanična delegacija Izraela nije pojavila u Jasenovcu ali jeste u Donjoj Gradini. To valjda samo govori da je Jevrejima savršeno jasno da se Hrvatska nikada i nije ogradila od genocida u Jasenovcu na pravi način. U Hrvatskoj i dalje se vrši revizionistička politika od strane vladcajućeg HDZ-a i crkvenih velikodostojnika koji umanjuju broj jasenovačkih žrtava. Prema istraživanjima centra Simon Wiesenthal iz Jerusalima ukupan broj jasenovačkih žrtava nikada neće biti utvrđen jer su ustaše po povlačenju minirale kompleks Jasenovac a broj koji je utvrđen kreće se oko 600 hiljada od čega Srba oko 390 hiljada. Predstavnici iz FBiH nisu se ni udostojili doći. Nisu bili ni u Donjoj Gradini a ni u Jasenovcu. I poslije nešto prigovaraju Tadiću. Čovjek je čak bio došao a kako ste ga dočekali, transparentima kako je Naser Orić heroj a ne zločinac.
Kako vas nije sramota glumiti vjecne ztrve. Pa zna se ko je uciono 90% zlocina u ovom ratu. Ko je planirao, organizirao, i na kraju ucinio najmonstruoznije nad jednim narodom Bosnjackim. I umjesto da korektno bez neke pompe sve se to vec jednom zavrsti kako je to uradio gospodin poput Josipovica vi i dalje licemjerno, manipulatorski, hinjski....i jos nakon takvog ponasanja trazite da vam se zrtva izvinjava. Ma kako vas nije sramota. Nikad vi na zelenu granu....ali i cijeli region i uvijek zbog vas...
Kad je bio Mesic predsjednik pitali smo se kad ce u Srbiju ovakav slican predsjednik pa da dahnemo dusom na ovom regionu, Helem dodje i Josopovic , fin, iskren, normalan, a jos uvijek u Srbiji nista. Mozda nekad za 100 godina a mozda ni tada....
Je li to onaj isti izvor koji je tvrdio da u Iraku ima oruzja za masovno unistenje?
izguglaj sta je IDC pa onda izbacuj sovje \"domisljate\" komentare.
gdje si nasao te podatke, jesu li to srpski podaci, ha ha ha
Podaci IDC-a govore da je od ukupnog broja stradalih, 57.523 vojnika te 39.684 civila. U ukupnom broju su i imena 3.372 djeteta koja su stradala u ratu. Prema ovim podacima, u ukupnom broju nastradalih je 89 posto muškaraca, a 10 posto žena. Među stradalima najviše je osoba u dobi od 25 do 35 godina. Najveći broj stradalih su Bošnjaci, oko 65 posto (u bazi su 64.036 imena), potom Srbi oko 25 posto (24.905 imena), Hrvati oko 8 posto (7.788 imena), te ostali oko 0,49 posto (478 imena). Bosnjaci jesu najvece zrtve ali Srbi nisu jedini zlocinci
Svakako da se slažem po tom pitanju niko nije bio nevinašce samo ti kažem SRBI su počinili apsolutno najveći broj zločina(90%,izvor američka CIA). Gugo nema govorada ja poričem neke zločine,NIKAD ali procenat od strane Srba se mora priznati. Alija je se izvinuo za kazane,pogledaj njegov možda zadnji govor u političkoj karijeri,radi tih kazana je izginulo nekoliko vojnih policajaca koji su pokušali naivno da privedu bandite. Pitanje je odakle tolika razlika u počinjenju ratnih zločina.
ove odgovore ne prihvacam kao odgovore, Tadic jeste izmrmljao neka izvinjenja pod totalnim pritiskom, ali ja nisam pitao kad ce se netko od srpskih politicara poceti izvinjavati, nego hoce li jadni srbi ikad docekat\' nekog normalnog politicara kao sto je Josipovic da ih vodi. I daj pustite to \"svi su cinili zlocine\" vec jednom, vidite kako hrvatski politicari prerastaju zadrti jezik balkanoidnih usijanih glava, i ucite se ako ste jos u stanju..
nije se alija izvinio za kazane vec je rekao da je caco i heroj i zlocinac. wtf? relativiziranje zar ne? na cacinu dzenazu je dosao alijin sin bakir sto je jasna poruka sta o caci zapravo misli alija. armija bih je zlocine cinila gdje god je stigla, bas kao i srpska vojska i hvo. kreni redom: od bihaca, preko bugojna, sarajeva, srebrenice, zepe, do konjica, zavidovica, cemernog, vozuce, tarcina, visokog, varesa, grabovice, sijekovca, bosanskog broda, tuzle, zenice... srbi jesu pocinile najvise zlocina ali daleko od toga da su muslimani bili nevinasca.