Regija
0

Jandroković potvrdio sastanak sa Žbogarom i Rehnom

FENA
Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković u srijedu je u Zagrebu potvrdio da se prošle sedmice u Bruxellesu sastao sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom i povjerenikom EK-a za proširenje Ollijem Rehnom.

Obavijest o tom sastanku u srijedu je prvi put objavila glasnogovornica Europske komisije Krisztina Nagy, a potom ju je slovenskim novinarima potvrdio i slovenski ministar Žbogar.

"Da, mogu potvrditi da smo se potkraj prošle sedmice u Bruxellesu našli povjerenik Rehn, ministar Žbogar i ja", kazao je u izjavi za novinare u MVPEI-u ministar Jandroković. Dodao je kako su se sastali na temelju njegova i Žbogarova dogovora iz Muenchena u početku veljače.

"Inicijator i domaćin sastanka bio je povjerenik Rehn, a razgovarali smo o rješenju hrvatsko-slovenskog graničnog pitanja i o hrvatskim pristupnim pregovorima", kazao je ministar Jandroković.

Na kraju kratke izjave hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija rekao je kako je na sastanku u Bruxellesu dogovoreno da se razgovori nastave, ali osim toga nije želio iznositi druge pojedinosti.