Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo: Za Epicentar se ne kaže "Na dubini" jer je to tačka koja se nalazi na površini Zemlje povučena vertikalno iz tačke u Zemljinoj kori iz koje je nastao Zemljotres, a ta tačka u dubini Zemlje naziva se Hipocentar! Dalje: Prosječna debljina Zemljine kore je 35 km, deblja je u zonama visokih planina, ali ispod Dalmacije sigurno nije duboka 45 km. Dakle, pokakim se ja na vašu stručnost!
I mojoj Ivani se noćas treso krevet.
Citam komentare i ne mogu da vjerujem da ima toliko zlobnika, toliko neukusa od pojedinih "ljudi"...Boze moj dragi podari im um i kulturu.
ŽAO MI DALMATINKI , SIGURNO SE KOJA UPIŠKILA OD STRAHA !!!!!
Ma tresce se i beograd akobogda svisu oni zaradili dase tresu!!!!! Sobzirom stasu jada nacinili 90-tih u nasoj drzavi!!!!!
a, jesi i napiso komentar, na razini amebe. imas li ti bar sedam godina?
epicentar ne moze nikako biti na "dubini" od 10km. epicentar je tacka na povrsini zemlje iznad hipocentra ili fokusa. hipocentar je na dubini od 10km, gdje se desio rasjed.
p.r.dnula neka dalmatinka, one jako pr.de kad ih Bošnjo guzzi na plaži...samo ne kontam otkuda sad kad nije vakat za plažu, iako je vakat za gažu, uvik !
EH MISLIM DA SMO U SKORO VRIJEME NAJE8ALI...
Jadranski fault line proradio... U zadnjih par godina tres'o se Mostar poprilično, nadam se da ovo neće bit učestalo :/
da ne vjezbaju ameri za kakog cunamija?
jučer su se Mostar i Široki ljuljnuli!!! i to nije prvi put ovih dana
ma samo nek se nesto desava..mostar se jucer fino zatresao oko podne..masala
Da barem hoce procitati komentare posjetilaca i ispraviti beograd u biograd. Ali nece ni to. Otisli na kaficu u obliznji bistro.
Sad izgleda dolaze oni sto su diplome dobijali preko stele. Njihovo znanje sad dolazi na povrsinu. Selo moje veselo.
Niz Zemljotresa je trošenje energije, samim tim je i manja mogućnost jačeg Zemljotresa. Mada se Zemljotresi ne mogu predvidjeti ipak se vjeruje, a i po nekoj logici se može zaključiti da niz zemljotresa troši seizmičku energiju i smanjuje mogućnost jakog Zemljotresa... Ipak moramo imati na umu da Afrička ploča klizi prema Evropi, pa svakog dana moramo biti oprezni, jer je to ogromna ploča...