Komentari (117)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je samo izlozba i saradnja beogradskog i sarajevskog muzeja. Mole se napaljeni internet ratnici da smire strasti. Sve je u redu. Vi ionako niste nogom krocili ni u jedan muzej.
malo surovo ali istinito:)
Ste je surovo? Garantujem zivotom da mnogi od ovih sto komentarisu nisu provirili u knjizaru, biblioteku, muzej ili pozoriste.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Da, da moji islamofobi ovo je nekada bilo u Bosni i regionu, žena muslimanka je nosila feredžu ono što danas nose žene što se zove nikab, pa im vi govorite da su nindže i neke ''vehabijke'', zar nikab nije tradicija naših predaka?
Goni sine na istok pa tamo uživaj talibanu zatucani. :)
Zašto na istok kada i u Bosni ima koliko hoćeš žena sa nikabima? Ne kontam te :D
PRIKAŽI ODGOVORE (31)
Eh gdje su sad oni sto će rec ovdje nije nikad bilo nikada i feredze da im ja letvom po leđima pokažem mamu im komunističku. Feredza je nekad bila sastavni dio nošnje, a tad smo bili na vrhuncu civilizacije i ekonomije i vojno. Sad smo postali sluge Sejtanu pa smo donji. Polahko feredza se vraća!
Ja sam da feredzu nose svi pa i muskarci
Tadasnje pokrivanje glave i lica nije bilo kao danasnje nosenje burke, marame itd. To mozemo vidjeti i na starim slikama...zene koje pokriju lice ali otkriju noge do malo ispod koljena, ili kada su na pijaci otkriju ruke da platno dodirnu, plate...podignu veo da bi nesto bolje vidjele. Zene koje danas nose burke i marame nikad ne bi tako ''islamski nepravilno'' se nosile kao zene u Otomansko vrije, jer se i razlozi za nosnju nisu bili isti tada kao sada. Danas se zene pokrivaju samo zbog religjije. Prije se to desavalo zbog religije, mode, obicaja, pravila, i ne zaboravimo statusa! BiH je bila u Otomanskom carstvu i zivjelo se po Otomanskim pravilima. Gledalo se kod imucnijih da se oblaci kao na 'istoku', jer je moda dolazila sa istoka. Tako je i moda pokrivanja lica nekada dosla u Istanbul sa zenama od Turskih dravnih sluzbenika koji su radili u Arabiji, pa se ta moda iz Turske sirila ka nama. Vazno je bilo i sakriti lice od obicni ljudi, od sunca, pokazati svoj status veom, itd
Samo da znaju ovi nebeski kako se oblače prave pravoslavke: http://www.youtube.com/watch?v=d4WGJUVnv48
izložba nazvana ''NINĐE SA BALKANA''
Jesu ovi srbi opcinjeni s nama. Sigurno smo im bili dobri gospodari
Brate dragi valjalo je pod nama biti 500 godina, nije to malo :)
Al' ti se isprekakalo preko bake begova i aga, vodila baka u tefteru tamo spisak čitav :)
Vidim u komentarima da Srbende pricaju o ko bajagi toleranciji ,Bosnjake nazivaju teroristima a njih kamara u Den Haagu na sudu zbog zlocina odnosno terora????????
Nekada žena bješe biser...
Nekada žene bješe igračke muškaraca i njihovih nekontrolisanih strasti koje ne mogu zadržati za sebe, pa pokriše žene od glave do pete da se ne bi napalili, inače bi ko u Indiji ih masovno silovali po trgovima. Toliko o tvojoj toleranciji prema ženama koje nisu pokrivene, jer po toj logici ako pokrivene nazoveš čednima i biserima, one koje nisu pokrivene automatski lijepiš epitet govana, toliko o duplim moralnim standardima.
u indiji ti je inače islam uveliko :D idiot neobrazovani...
Obratiti pažnju na ove bradate vehabijske talibane poput "Tuzlaka, mv960, Merdija itd" koji se pokušavaju kamuflirati u "muslimane", pa kao govore u njihovo ime. :)
sinovi,posaljite mi ove kukavice servske malo vamo da ih prevaspitam,vidis kako ih je strah muskarcina
Ako se spominje regija Balkana u naslovu, zašto su samo Bošnjakinje (muslimanke) u eteru, kada dobro znamo da u spomenutom periodu nije jedino ta nacionalna skupina bila pod velom?
Pic.a je namjenjena da se trosi
:)))))
Nisu problem minusi ali je probem prostata veca od 2 cm i ona se nece smanjiti minusima:)) Birajte :))
pramajko moja...vrati se i pokazi ovim islamofobima sta znaci biti zensko,cedno i posteno...
Pramajko nije ni imala pravo glasa. Trebamo li se vratiti i na to?
sultanija je imala vise utjecaja na sultana nego ikakav vezir bolje i to nego da je svakom manijaku na dohvat ruke...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sta se ba ima komentarisati? Ova izlozba je trebala biti otvorena u Sarajevu ,kakvom Beogradu? Srbadija je zatvorila Muzej BiH , sve sto ima naziv Bosna i Hercegovina zatvaraju i bore se protiv toga! Pu!
Po tebi u SDA, HDZ, SDP, SBB itd sve cvjeta jel de...
Prvo se raspitaj ko je zatvorio muzej pa onda dodji ovdje i pisi nesto. Nemoj se sramotiti.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
"Osmanskim osvajanjem prostora Balkana došlo je do svekolike islamizacije velikog dijela BiH"... Receno prostim jezikom,tada su postali oni koji se danas zovu Muslimanima,Bosancima,Bosnjacima,vehabijama,Mevlidima i kako sve ne... :DDDDD
provjeri gene i reci nam istinu kako ste vi nastali :)
@HebemRS - jedan "Bošnjo" u nekoj prethpodnoj generaciji utisnuo svoj gen kroz njegovu prabaku, baku ili možda i mamu, ko će znati, tako ti je on nastao:) Zato ti je on ovdje non - stop, krv nije voda, vozi ga ono "nešto" 'vamo...:)
PRIKAŽI ODGOVORE (7)