Regija
1

Izbori u Crnoj Gori: Vujanović ubijeđen u sigurnu pobjedu

SRNA
Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) za predsjednika Crne Gore Filip Vujanović izrazio je očekivanje da će sigurno pobijediti na današnjim predsjedničkim izborima protivkandidata Miodraga Lekića.

"Ubijeđen sam da će izborni dan proteći u demokratskoj atmosferi, da će to biti novi snažan doprinos najvišim standardima demokratske zrelosti Crne Gore. Što se tiče moje prognoze izbornog rezultata - ubijeđen sam da će ova pobjeda biti ubjedljivija nego prošli put", rekao je Vujanović novinarima nakon što je glasao u Podgorici.

Vujanović, koji je i aktuelni predsjednik Crne Gore, najavio je da će, ako osvoji naredni petogodišnji mandat, Crna Gora u tom periodu intenzivirati evropske i evroatlantske integracije, "jer su one potreba i uslov kvalitetnijeg života u Crnoj Gori".

"Crna Gora očekuje ekonomski razvoj i ambijent koji će privući strane investicije, dovesti nove partnere da se nastave započeta ulaganja, posebno na primorju, te da će imati nove investicije na sjeveru", rekao je Vujanović.

On je naglasio da će njegov naredni mandat biti posvećen snažnoj ekonomskoj promociji Crne Gore, njenih prirodnih resursa, zdrave hrane i iskorištavanja turističkih resursa.