Ante Jelavić
0

Iskoristio neopreznost otmičara i uspio pobjeći

Sarajevo-x.com
Foto: vecernji.hr
Foto: vecernji.hr
Ante Jelavić od jučer je na sigurnom, a policija provodi kriminalističku obradu kako bi se utvrdile okolnosti vezane za njegovu otmicu, prenosi Večernji list.

Bivši hrvatski član Predsjedništva BiH sinoć se oko 0.50 vratio kući u Zagreb uz policijsku pratnju.

  • Uspio sam pobjeći. Valjda zbog njihove nesmotrenosti pustili su me sat vremena samog. Mislili su da ja smatram da nekoga ima. Nije to moja hrabrost - rekao je za Jelavić za Večernji.

Djelovao je smireno, iako umorno. Kaže, bio je na području Rame u BiH. Na pitanje novinara Večernjeg lista ko su bili otmičari, Jelavić je spremno odgovorio: "Jedan dio zagrebačkog krim miljea izvršitelj, a vjerovatno i nalogodavac."

Bivši hrvatski član Predsjedništva BiH Ante Jelavić otet je jučer poslijepodne ispred hotela "Internacional" koji se nalazi nedaleko od njegovog stana u Zagrebu.

Jelavić je sinoć oko 21.00 sati nazvao suprugu sa mobilnog telefona s pozivnim brojem 063 i prenio joj zahtjev otmičara za milion eura otkupnine.

On je u BiH 2005. godine nakon prvostepenog sudskog procesa nepravosnažno osuđen na devet i po godina zatvora zbog navodnih zloupotreba položaja u radu "Hercegovačke banke" iz Mostara.