Regija
0

Ilić: Ako Đelić potpiše sporazum sa EU – pada vlada

FENA
Ministar infrastrukture i lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da ako se potpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić "drzne da potpiše politički sporazum sa EU", onda pada vlada.

"Đelića ćemo u tom slučaju proglasiti za izdajnika", dodao je Ilić.

On je u izjavi današnjim "Novostima" naglasio da bi, ukoliko Vlada Srbije padne, najbolje bilo da vanredni parlamentarni izbori budu održani istovremeno s lokalnim i pokrajinskim - 11. maja.

Narodnjačka koalicija više nikada ne bi ušla u savez sa DS i G 17 plus, nagovijestio je Ilić.

Odluku EU, samo dan pošto su završeni predsjednički izbori, da pošalje svoju misiju na Kosovo, Ilić je okarakterizirao kao siledžijsku, ali je izrazio sumnju da je to bio "dogovor Evrope i Tadića".

"Sada je svima jasno u Srbiji zašto se Tadiću žurilo s održavanjem predsjedničkih izbora. Na tu opasnost smo ukazivali sve vrijeme predizborne kampanje. Naš prijedlog je da sa EU zamrznemo odnose sve do ne bude poznato kakav je odnos Unije prema Kosmetu", rekao je Ilić.

On je dodao da je diplomatskim kanalima stigla poruka iz Rusije da "više neće moći da brane interese Srbije ako potpišemo politički sporazum sa EU, koji je uvod u dolazak njene misije na Kosmet".