Regija
1.5k

Hrvatski voditelj Zoran Šprajc o Hadžifejzoviću: Duhovit je kao stećak i fin kao Trump

Klix.ba
Nakon što je Senad Hadžifejzović u Centralnom dnevniku na Face TV-u poslao poruku hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović povodom njenih izjava da islam u Bosni i Hercegovini postaje radikalniji, kritike su stigle i s druge strane. Hrvatski voditelj Zoran Šprajc je u emisiji RTL Direkt stao u odbranu hrvatske predsjednice.

Šprajc se prvo osvrnuo na to kako je "paljbu" po hrvatskoj predsjednici osuo jedan od popularnijih bosanskohercegovačkih voditelja, kako ga je on nazvao "Senad The Face".

Hrvatski voditelj je potom pustio Hadžifejzovićevu, prema njegovim riječima, "pravovjernu političku kritiku uobličenu u stihove", u kojoj Kolindu Grabar-Kitarović naziva senzualnom i fatalnom, što je na kraju priloga ironično i komentirao.

"Voditelj i pjesnik, duhovit kao stećak, fin kao Trump", rekao je Šprajc za Hadžifejzovića objašnjavajući kako ni Bosna ni bosanski humor nisu što su nekad bili.

"Željno iščekujemo kakvim će seksizmom ovaj vrckavi vjeroučitelj počastiti Angelu Merkel koja se na stranačkom kongresu u Essenu otvoreno založila za zabranu nošenja burki i prikrivanje lica u Njemačkoj", zaključio je hrvatski voditelj.

Snimak iz emisije pogledajte na ovom linku.