Regija
0

Hrvatska: Vlasnik modne agencije uhapšen zbog podvođenja maloljetnica

SRNA
Vlasnik modne agencije "Kristina" Ivica Jurišić iz Splita, koji čeka suđenje zbog organizovanja prostitucije sa svojim manekenkama, ponovo je uhapšen, ali ovog puta zbog podvođenja maloljetnica.

Osim njega, privedena su i dvojica splitskih preduzetnika koji negiraju umiješanost u ovo krivično djelo, javili su hrvatski mediji.

Jurišića policija sumnjiči da je iskoristio lošu materijalnu situaciju jedne maloljetnice i da je, zbog zarade, posredovao prilikom pružanja seksualnih usluga, iako je znao da je djevojka maloljetna.

Splitski preduzetnici osumnjičeni su da su u tri navrata koristili seksualne usluge dvije maloljetnice, uz novčanu naknadu, iako su znali ili morali znati da su maloljetne.

Krivična djela počinjena su tokom 2012. i 2013. godine, što znači da su osumnjičeni seksualno iskoristili 16-godišnjakinje.

Uprkos tome što je Državno tužilaštvo tražilo određivanje istražnog zatvora, sva trojica osumnjičenih puštena su na slobodu odlukom sudije koji im je izrekao mjeru opreza.

Jurišić je u prvom postupku optužen da je organizovao prostituciju svojih manekenki sa bogatim klijentima koji su plaćali i po 800 eura po satu.