Zagrepčani ne odustaju
0

Hiljade ljudi traži ostavku Jadranke Kosor i Vlade

FENA
Foto: Tportal.hr
Foto: Tportal.hr
Još jedno protestno okupljanje u Zagrebu počelo je danas u 18 sati na Cvjetnom trgu odakle su nezadovoljni građani koji traže raspisivanje izbora krenuli u protest šetnjom gradom.

Na Cvjetnom trgu okupilo se 500-tinjak građana. Dok su se za mikrofonom još izmjenjivali govornici, formirala se prosvjedna povorka i krenula u šetnju. Povorci su se ubrzo pridružili brojni građani tako da se broj sudionika po novinarskoj procjeni popeo na nekoliko hiljada .

Za razliku od prijašnjih prosvjeda, kad su građani prvo posjećivali Radićevu ulicu nadomak Markova trga, ovaj put su krenuli na Trg Franje Tuđmana gdje se nalazi Tvornica tekstila u stečaju Kamensko, čije su se bivše radnice priključile protestu i predvodile kolonu.

Jedna od radnica Kamenskog izjavila je novinarima uoči prosvjeda da je za njih kasno, ali da moraju gledati svoju djecu, unučad i mlade. "Donijele smo odluku da smo od danas svakog trenutka uz hrvatski narod na ulici", rekla je na Cvjetnom trgu okupljenima jedna od radnica.

Građani uzvikuju parole "Svi na ulice", a neki od njih nose transparente s natpisima "Direktna demokracija - dolje Vlada!, dolje Sabor!, Unija? Ne hvala",  "Ne trebaju nam lideri da bismo odlučivali - direktna demokracija", "Sretan ti 8. mart Jadranka", "Vratite pare koje ste ukrali",, "HEP, vode, šume, zdravstvo, obrazovanje...- protiv privatizacije, protiv kapitalizma i EU", a radnice Kamenskog nose štapove na koje su objesile gaće. Pred tvornicom su demonstranti uzvikivali "Jaco odlazi!"

Demonstranti su nakon Kamenskog nastavili šetnju po gradu.