Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SVI ĆE UĆI U EU PRIJE NAS BOJIM SE DA ĆE ČAK I KOSOVO UĆI U EU PRIJE NAS ŽALOSNOOOO
Sarajevo, BLJAK prljavijeg grada jos nisam vidio, prava turska kasaba.
Svi gradovi koje si nabrojao su na isti fazon, i do bola ruzni,sem Banja Luke, koja svoj izgled moze da \"zahvali\", da ne bude pogresno shvaceno, zemljotresu koji ju je poogodio kada je vecinom ponovo obnovljena potpuno drugim stilom. Nisu ni gradovi RS nista ljepsi, jer su bili pod istim uticajem. Istocna RS je opsta katastrofa. Samo je prosto nevjerovatno koliko se nista ne radi izgleda vise od 100 godina da bi ti gradovi izgledali malo naprednije nego kad su prije 100 godina Turci tuda harali. A stanovnici tih gradova pljuju one koji se se odmakli za tih 100 god (Srbija, Crna Gora, Makedonija)...
Ne budi tipicni Bosanac,mislim da imas pameti, probaj da skontas iz kratkog odgovora. Bosnjaci koji iznose uvrijede na racun Crnogoraca u ovim komentarima nisu kompetentni da ih daju. Skrecem paznju samo da pogledate sebe osim sto ste toliko zauzeti da iz vijesti u vijest ispljuvavate druge. Niste kulturan narod da biste se izdizali iznad. Tema apsolutno nije politicka, vec cisto kulturne prirode. Izrazi, pismenost itd. u startu opovrgnu sve sto zelite da kao dokazete. I nazalost debela vecina vam je takva.
@Istina. prodjel ti ikada kroz Zvornik(nakada prelijep grad),Vlasenicu Sekovice,Sokolac,Varzar vakuf. Ugljevik,Lopare,Drvar, Sta bi mogao napisatu o istim.? Ima ih jos Foca,Rudo,Bosanski Novi ,Banja Luka je lijepa jer sve pare ostase tamo,a stari je bosnjacki grad te nije ni cudo.kad se napravi Ferhadija bit ce jis ljepsa.. Tamo gdje zive Bosnjaci U rs. Srbi nedaju asfalta,u sva srpska sela mora biti i asfalt.
Zasto onda civilizovan narod istog tog Sarajeva koje je imalo prvo kupatilo u Europi nije u stanju da malo uredi svoj grad danas da lici na eurospki grad? Ako ne valja sadasnjost, vrati se u proslost. SLicna prica uvijek. Kasabe jesu ostavstina Turaka. Kazes moj \"pradjedo\" ih gradio? Onda priznajes da je moj \"pradjedo\" bio taj koji je gradio po Bosni dok ste vi bili u postanku.
Raspisi se ,nemoj umotavati u celofan puno cu te bolje razumeti. PS Ima nekih stvari u tvom razmisljanju zbog kojih si simpatican.
EU ce da pukne do kraja ljeta. djaba im.
Mislim pitam ovog šatro \"istinu\"
Šta ima civilizacijo da mi je samo znati odakle si ti? Sarajevo imalo prvo kupatilo u Europi (pošto si smrdin to ti vjerovatno nije važno). , a kasabe su ostavština Osmanskog carstva vjerovatno ih je tvoj prađedo gradio.
Kao prvo, ne mrzim nikog, ali ne simpatisati nekog je druga stvar. Ne volim uvrijede na tudji racun (i moj) od onih koji zbog svojih osobina nisu kompetentni da ih daju. Ukratko.
Bosna i Hercegovina je drzava tri naroda. Iako su konstitutivni na citavom prostoru, prema Ustavu, jasno je da svaki narod ima svoj dio i da je drzava nespojivo podijeljena, kako politicki tako i mentalitetom. Prica o bosnjackoj BiH na cijelom prostoru je analogna prici o srpskoj BiH na citavom prostoru, jer su i Srbi konstitutivni. U praksi je drugacije-znas i sam ko gdje zivi i kako se razmislja. Vas dio je trokut Sarajevo Tuzla Zenica, krajnji sjeverozapad i uski pojas kanjona Neretve spustajuci se do Stolca koji je na pola hrvatski. I tu prestajete. Na drugom prostoru ne smijes mahati ljiljanima i biti bezbjedan. Toliko o bosnajckoj BiH.
@ Istina Zasto mrzis Bosnjake i Islam kao religiju?Ne moras me voljeti samo onako da znam:
Ja samo govorim cinjenice. Niste vi to pokupili od Srba. Bosanski gradovi kao sto rekoh nemaju nikakav urbanisticki plan. To su najobicnije nabijene turske kasabe. Kako tad izgradjene takve i ostale. To se lako provjeri na google earth, pogledas satelitski snimak Sarajeva i Zagreba i vidis veliku razliku. Vi ste kao narod nekulturni, sa odvratnim nagalskom i nevjerovatno vjerski zatucani. Vjera po sebi nije losa, ali zatucanost jeste. Zrtve u ratu jeste bili, i najcistiji od svih, i Hrvati su pocinili genocid pa Srbi 50 godina kasnije, ali to ne mijenja sliku da ste nekulturni i zaostali, i Srbija i Crna Gora kao balkanske drzave su znatno ispred vas. Cacak i Uzice izgledaju bolje od Konjica i Bugojna, Novi Sad Beograd i Zagreb od Sarajeva, ljudi su kulturniji, to se lako provjeri ko malo vise putuje ;)
@istina, U pravu si jer nikako ne mozemo da se otresemo tih manira koje smo od srba pokupili u zadnjih sto godina,a poznato je da su srbi prije hiljadu godina jeli zlatnim viljuskama,a to nikako da prihvatimo. Cevapi i kada se jedu masnim rukama imaju izvrstan ukus mislim na Bosanske cevape.Taj dio BiH za koji mislis da je tvoj e to je malo morgen tvoje i to je Bosnjacko.
I mi zelimo da ti nikada ne dodjes ovdje. Crna Gora, Srbija i Hrvatska su tri zemlje koje su napale BiH. Kad tvoju zemlju neko napadne ti mu pozeli svu srecu svijeta. Mi ne mozemo.