Regija
0

Dodik i Vučić u Beogradu razgovarali o planovima međunarodne zajednice za BiH

Anadolija
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Premijer Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg susreta sa predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom razgovaro je o planovima međunarodne zajednice za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka koji je bio zatvoren za medije 

Navodi se da je Dodik upoznao je premijera Vučića sa političkom i ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj i da je Vučić istakao značaj poštovanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, ali i integriteta entiteta Republike Srpske.

Srbijanski premijer je na tom sastanku upoznao Dodika sa predstojećim pregovorima o Kosovu, koji će biti održani u Briselu 9. februara.

 Vučić je Dodiku predstavio i prve rezultate ekonomskih mjera koje je preduzela Vlada Republike Srbije na putu ozdravljenja srpske privrede.

Milorad Dodik će nakon sastanka u Vladi Srbije zajedno sa Aleksandrom Vučićem imati sastanka sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nakon tih razgovora Nikolić, Vučić i Dodik će dati izjave za medije, potvrđeno je za Anadoliju iz Službe za saradnju s medijima Predsjednika Srbije.