Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Susjedima Kineske investicije a ti se Muzafere kupaj u propagandi o boljem životu ...
@Otrovano Od kada se kredit zove investicija
@Otrovano ništa to nije džaba, sve će se to debelo naplatiti!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dosad poznato-Luka Rijeka , nizinska brza pruga rijeka-zagreb-budimpesta, stadion najmoderniji u evropiu zg-100 se napaja fotonaponskim celijama, tvornica el auta ,povecanje broja kineskih turista i najvaznije-bezcarinski izvoz hrv prehrambene industrije u kinu-Sirevi,mesne preradevine, slastice...Premijer je probao strukle,mlince, vina, sireva i odusevljen e!Sutra katamaranom obilaze rodnu kucu marka pola na korculi, koji je "otkrio" kinu zapadu
dzaba sve kad ste ubice i zlocinci osudjeni pred medjunarodnim sudovima za svoja ne djela. to se samo broji
Jel ovaj avion Made in China? Ako jest, hrabri ovi Kinezi? 😂
Nisam uopce sretan sa navalom kineza...U redu je posao s peljeskim mostom...plati kinezima za most i cesta...Hrvatska je mala drzava i vjerojatno uskoro najbogatija zemlja u ovom dijelu svijeta i ne trebaju nam kinezi i ostala belosvjetska klika..svaki Hrvat ce imati blagodati od same ljepote Hrvatske da ne treba nista radit. Drzava vec sad ubire abnormalne sume novca, mislim preko 11mlrd eura samo od turizma tako da nekakove kineske ili druge investicije nisu potrebne.
dok prvi covjek dubaija hoda sa dva tjelohranitelja po trznom centru , ovaj se naoruzo. eeh kad das svom narodu sve i dobre plate, ne trebas brinuti hocel te ko napasti.
hrvatska polako klizi ka istocnom bloku tj pod ruski uticaj hdz unistava hrvatsku drzavu
Kinezi ti daju kredit da bi njihovim kreditom oni tebi gradili autoput ili most, osvjesti se. Crnu Goru su unistili sa tim kreditom da ce morati da da dio teritorije Kinezima ako ne isplati prvu dionicu autoputa.
Prije nego mi lupite minus, procitajte ugovor izmedju Crne Gore i Kineza koji je kritikovala Evropska unija, koji se tice autoputa. Kinezi su zlo koliko i Amerikanci, znaci nagrdili su Crnu Goru za narednih 100 godina sa autoputem. Prvih 30 godina ce sve naplate od autoputa ici Kinezima. I pored toga ce morati da se zaduzuju kod Svjetske banke da vracaju kredit i podizu poreze i ostalo, a i da daju dio teritorije isto stoji u ugovoru.
I jedini razlog zasto Kinezi daju te kredite, jer nijedan normalan zapadnjak nece dati za takve neisplative budalastine poput autoputeva na brdovitom Balkanu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
sad ce zvizdic dogovorit investicijski forum sa kinezima u BiH
I to sa Boeingom 747, poznatim kao Jumbo Jet, a ne običčnim Boeingom ili nekim drugim avionom.
@Better Man pa normalno u americki avion, nece ni kinezi u ruski ili nedo bog kineski avion
Kina radi, Kina gradi - jedan pojas , jedan put ali ne preko Bosne ...
Bravo za našu Hrvatsku... Bit ce to velika suradnja Kine i Hrvatske, Hrvatska ce mozda biti i vrata Kine za trziste Europe, od cega ce sigurno imati koristi. 😆
Sto se zvezebe prosipaju, ko da su nekom bitni neki cajniz premijer, puno je tu da ga cuva trojica ljudi.
neviđeno si glup
Ne prepustaju nista slucaju, sada zamislite kakva svita i oprema prati Trumpa
Pa kada ih ima ko kineza hahahaha