MUP Srbije
0

Darko Elez uhapšen u Beogradu, gdje se krio

SRNA
U policijskoj akciji koja je u toku uhapšeno je šest članova međunarodne kriminalne grupe među kojima je njen vođa i organizator Darko Elez iz Sarajeva, koji ima prebivalište u Beogradu, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su ovu kriminalnu grupu u Srbiji, a bezbjednose agencije BiH i policija Republike Srpske istovremeno vode sinhronizovanu akciju hapšenja preostalih članova koji se nalaze na teritoriji Srpske.

Riječ je o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja je pripremala i izvršavala najveća kriminalna djela na zapadnom Balkana - ubistva, iznude, ucjene, razbojništava, krijumčarenja, trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama, motornim vozilima i pranje novca.   

Elez je vođa klana koji je godinama bio suprostavljen kriminalnoj grupi Đorđa Ždrala, protiv koje je Sud BiH potvrdio optužnicu za ubistvo nekadašnjeg visokog funkcionera MUP RS Ljubiše Savića Mauzera.

Za ove dvije kriminalne grupe vežu se mnoga neriješena ubistva na području Istočnog Sarajeva. Elez se posljednjih godina krio u Srbiji.

Advokat Darka Eleza, Duško Tomić, potvrdio je da je Elez uhapšen, ali istakao da postoji dilema o načinu i mjestu njegovog hapšenja.

Tomić tvrdi da je Elez uhapšen u Istočnom Sarajevu, kako su mu javili Elezovi prijatelji iz Beograda, ali sumnja u mogućnost da je Specijalna policija Srbije kako kaže, fingirala njegovo hapšenje i isporučila ga Istočnom Sarajevu.