Beograd
0

Damir Dokić osuđen na 15 mjeseci zatvora

Totalsport
Damir Dokić
Damir Dokić
Damir Dokić, otac australske teniserke Jelene, osuđen je na 15 mjeseci zatvorske kazne zbog prijetnje australskoj ambasadorici u Beogradu i nelegalnog posjedovanja oružja.

Općinski sud u Rumi osudio je Dokića na 15 mjeseci kazne, a Bosiljka Đukić, odvjetnica Damira Dokića, smatra da je kazna previsoka, te je najavila žalbu.

  • Nadamo se da će drugostupanjski sud anulirati ovu odluku – izjavila je Bosiljka Đukić.

Podsjećamo, Dokić je australskoj ambasadorici u Beogradu najavio da će je “zoljom ubiti usred Beograda ukoliko ne reaguje na izmišljeni intervju u australskoj novini”. U tom intervjuu njegova kćer Jelena navodi da ju je otac fizički i mentalno zlostavljao, a ovaj opovrgava takve navode govoreći da je cijela priča izmišljena.

Osim "ugrožavanja sigurnosti visoke diplomatske predstavnice", kako stoji u optužnici, policija je uslijed toga otkrila da Dokić nelegalno posjeduje oružje. Vlasnik je dvije bombe i 20 metaka kalibra 357 za koje nije imao dozvolu.

Jelena Dokić, rođena Osječanka, u karijeri je nastupala za Australiju, pa od 2001. do 2005. za Jugoslaviju, odnosno Srbiju i Crnu Goru, a od početka 2006. godine opet za Australiju. U augustu 2002. godine bila je četvrta teniserka svijeta, a trenutno na WTA listi zauzima 75. mjesto.