Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Može rad Nedjeljom ali nek bude dupla satnica, pašel vam to robovlasnici pardon privatnici
Pa i sad je po zakonu dupla satnica. Samo se ne sprovodi
Bravo to je to, daj duplu dnevnicu i nek radi radnja ako hoce
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kakva agresivna kampanja koju je neko platio da se oblati nerad nedjeljom , koja domaća firma plaća ove članke, nek im mati radi nedjeljom
Oni što odlučuju o radu nedjeljom i koji donose zakone pa ti isti prave se pametni a oni sami ne rade ni radnim danima
Nigdje ne postoji nedelja zapad nametnuo taj dan
Treba poštovati zakone i radnička prava i stimulisati one koji žele da rade onda kada mnogi ne žele. I riješen problem. Dosta više raznoraznih zabrana.
I da je, kakve to ima veze s vama?
ma dajte molim vas ko još radi 7 dana u sedmici? 5 ili 6 dana se radi a nebitno je koji je dan odmor to je uglavnom u fogovoru sa kolegama i šefom
U Federaciji ako dodje do toga da bude neradni dan onda to treba bit Petak..Šta mi mi imamo s Nedeljom
Logicno da je ustupak Crkvi prvenstveno. Sveti dan il sta vec
Treba uvesti obavezno 2 slobodna dana radniku u jednom tjednu,subota +25% a nedjelja +50 % na plaću a za blagdan-državni praznik 100% ukoliko se radi.Tako se primjenjuje u Njemaćkoj i to je pošteno.
Pohlepa vlasnika ništa drugo!
To kao kod nas da uvedu neradni petak zbog dzume, dno dna, koji su primitivci i religijski fanatici ovi u Hrvatakoj, ja ne vjerujem…
A jesu li bili vjerski fanatici i komunisti u bivšoj Jugoslaviji koji su također imali neradnu nedjelju?! Odgovori pašče lajavo.
Debilu, kazem ako je zaista neradna nedjelja zbog crkve, kao sto stoji u naslovu, onda je dno dna, i onda su vjerski fanatici. Procitaj tekst prvo degenu, pa komentarisi.
Šest dana radi, sedmi odmaraj, tako Gospod kaže...
Ta naredba je u 2. knjigi Mojsije, znaci u Tori/starom zavjetu. Kod jevreja i muslimana prvi dan sedmice nije ponedjeljak nego nedelja. Sto znači da je sedmi dan subota a ne nedelja.
Nedjelja, i svi ste tu 😂😂
Fakat je zanimljivo citati ove Klix sponzorirane tekstove. Prvo skupe cijene na Jadranu, ljetujte negdje drugo (sponsored by turisticke agencije). Sada neradna nedjelja je ustupak Crkvi (sponsored by bahate gazdurine koje nece da im se roblje pocne buniti). Na kraju krajeva zasto toliko brige za ono sto je u Hrvatskoj. Je li to mi nemamo nikakvih problema, sve nam super ide pa da se mozemo brinuti o ovome.
Kme, kme, nasi su potrosaci razmazeni pa im ssvemora biti dostupno odmah kad pomisle. U vecini europskih zemalja je cak i radnim danim, osim supermarketa, radno vrijeme od 10 do 18, nedjelje neradne. Ako mi zelimo raditi 8 sati dnevno i imati vikend free, zasto to ne bi vazilo i za trgovine. Ili neka gazda plati satnicu duplo, pa ce biti i onih koji ce raditi, a ne dvanaestosatno robovanje za kikiriki od plate.
Klix, zasto zastupate rad nedjeljom? Prvo u BiH preko placenog teksta za Cavalica, pa sad i u HR. Nije problem da se radi i vikendom, ali se te dnevnice placaju DUPLO. Kod nas to tako ne ide, ni u HR, te u nedostatku adekvstnog rjesenja najbolje je da je nedjelja neradna. Ni u Njemackoj ne rade nedjeljom i zamislite niko nije umro od toga. Niko nije mutav da kupovinu ne moze obaviti u preostalih 6 dana u sedmici. Vratimo ljudskost na prvo mjesto!
Brate, hajmo odmah svi preći na kršćanstvo a ne ovako po etapama