Terzić otkrio
0

Kako je propao transfer standardnog Zmaja u Crvenu zvezdu: "To je sad s ove pozicije, smiješan novac"

E. K.
Zvezdan Terzić (Foto: Marko Jovanović)
Zvezdan Terzić (Foto: Marko Jovanović)
Predsjednik Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u razgovoru za srbijanske medije istakao da je prije desetak godina želio dovesti bosanskohercegovačkog reprezentativca Radeta Krunića.

Krunić je u to vrijeme nastupao za Donji Srem, a transfer je propao zbog 300.000 eura koliko Zvezda nije imala da plati za našeg veznjaka.

Zmaj je nakon toga otišao besplatno u redove Verone nakon čega je napravio vrhunsku internacionalnu karijeru.

Terzić je istakao da je danima pregovarao sa tadašnjim predsjednikom Donjeg Srema, ali da se nisu uspjeli dogovoriti.

"Povratnici u dres Zvezde nisu meni bili prvi pik. Volim mlade igrače, volim novu energiju, svježu krv. Ja sam imao neke moje izbore koje nismo mogli da platimo u tom momentu. Prije svega bio mi je Adam Marušić iz Voždovca prva želja. Bio mi je i Rade Krunić iz Donjeg Srema druga želja. Bio je tu Mirko Ivanić, tad je igrao još u Proleteru iz Novog Sada. I htio sam Srđana Babića, prije nego što je otišao u Španiju. To su neki mladi igrači koji su nagovještavali neke ozbiljne stvari", rekao je Terzić za Telegraf i dodao:

"Srećom, Babića i Ivanića smo poslije doveli, ali Krunić i Marušić su u svojim karijerama poslije pokazali da se stvarno radilo o mnogo talentovanim igračima. Ovdje su nekako prošli ispod radara. Sjećam se, pregovarao sam danima, danima, sa Donjim Sremom, sa tadašnim predsjednikom. Oni su tražili 300.000 eura. Nisam mogao nigdje da nađem 300.000 eura. Nigdje, nigdje, nigdje! Mislim da Marušić nije bio više od 200.000 eura, ali tada je otišao, mislim, u Belgiju. Bili smo u takvoj situaciji da nam niko nam nije vjerovao, niko nije želio da kaže 'daj potpiši pa ćeš nam dati'. Tražili su pare odmah za ta dva igrača. To je stvarno bio, sad s ove pozicije, smiješan iznos novca".

Karijeru je počeo u Sutjesci iz Foče, a još je pored Donjeg Srema i Verone igrao za Borac iz Čačka, Empoli, Milan te Fenerbahče gdje je stigao prethodne zime.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je ovaj 30-godišnjak odigrao 33 utakmice, a u listu strijelaca se upisao četiri puta.