Nestali dokazi o nesreći
0

Da li je neko planirao smrt Tošeta Proeskog?

Sarajevo-x.com
Nakon što je 16.oktobra prošle godine poginuo najpoznatiji pjevač u regiji, Makedonac Toše Proeski, već bezbroj puta se pisalo o mogućim teorijama zavjere protiv talentiranog pjevača koje bi mogle imati veze s njegovom smrću

Nova istraga pokazala je da je iz smrskanog džipa Touarega nestao putni računar koji mjeri brzinu vožnje kao i crash senzori koji upozoravaju na mogući sudar vozila.

Makedonski mediji ovih dana objavili su rezultate istrage koja je pokazala da je vozač Touarega, Georgij Georgijevski vozio brzinom od oko 155 km na sat, a do nesreće je došlo jer vozač nije održavao dovoljan razmak od kamiona prilikom pretjecanja. Ipak, nestajanje dokaza iz džipa moglo bi uticati na rezultate istrage.

U nesreći koja se prije godinu dana dogodila na hrvatskom autoputu blizu Nove Gradiške, popularni pjevač je poginuo na licu mjesta, a vozač i njegova menadžerica Liljana Petrović prošli su sa lakšim ozljedama.

Mediji u regiji i prije su pisali o mogućnosti podmetanja nesreće.

U tom slučaju vozač džipa Georgij Georgijevski, koji je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao Toše, može biti oslobođen optužbe.

Konačnu odluku donijet će skopsko tužiteljstvo.