Regija
0

Crnogorski čelnici osudili vandalizam u Beogradu, policija u pripravnosti za prosvjed

FENA
Crnogorski čelnici u petak su najoštrije osudili vandalizam do kojeg je došlo u četvrtak nakon prosvjeda u Beogradu dodajući da time nije ugrožen red i mir u Crnoj Gori, dok je crnogorska policija, uoči popodnevnog prosvjeda u Podgorici, poručila kako je u pripravnosti i da neće dopustiti bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira.

"Građanski mir u Crnoj Gori ničim nije ugrožen. Vodimo krajnje pažljivu politiku, uz krajnje pažljiv odnos prema kosovskom pitanju, jer Crna Gora mora pokazati razumijevanje, pažnju i odmjerenost", kazao je u petak novinarima predsjednik Filip Vujanović.

Čelnik najjače oporbene stranke, Pokreta za promjene, Nebojša Medojević rekao je da je zaprepašten događajima koji su u Beogradu bacili ružnu sjenu na prosvjed protiv proglašenja neovisnosti Kosova.

Prema njegovim riječima, legalno je i legitimno izraziti prosvjed na miran, dostojanstven način. "Ali, vandalizam, koji je rezultirao nezapamćenim rušenjima diplomatskih predstavništava, objekata u vlasništvu gradske uprave, privatne imovine, kao i njeno pljačkanje snažno osuđujem", kazao je Medojević.

Crnogorska policija neće dopustiti nasilje na ulicama Podgorice i odlučno će djelovati u cilju sprječavanja narušavanja javnog reda i mira i zaštite osobne i imovinske sigurnosti građana, priopćio je u petak direktor Uprave policije Veselin Veljović, povodom najavljenog prosvjeda u Podgorici, koji su, zbog proglašenja neovisnosti Kosova, za 17 sati zakazale prosrpske stranke.

"Iako ne očekujemo nerede, policija je u stanju pojačane pripravnosti, a posebna pažnja će se posvetiti osiguranju diplomatsko-konzularnih predstavništava i drugih objekata po procjeni", rekao je Veljović.