Podgorica
0

Crna Gora: Na aerodromu pronađena bomba

SRNA
Crnogorska policija ispituje napravu koja je pronađena van operativnog dijela aerodroma "Golubovci" u Podgorici, za koju se sumnja da je kasetna bomba - saopšteno je iz podgoričkog aerodroma.

Na aerodromu je stanje redovno i nema pojačanih mjera sigurnosti, a pomoćnik direktora aerodroma za bezbjednost Jovan Strugar rekao je da još nisu sigurni o kakvoj je napravi riječ i da će to ustanoviti policijski ekspreti.

"Mi pretpostavljamo da je riječ o ostacima kasetne bombe ili njenog dijela iz bombardovanja 1999. godine, koji je ostao izvan zone operativnog dijela aerodroma", rekao je on.

Strugar je precizirao da je naprava pronađena u blizini vojne platforme u dijelu koji je udaljen od operativnog dijela aerodroma i da nema potrebe da se aerodrom zatvara, niti da se preduzimaju neke opsežne mjere zaštite i bezbjednosti.

Bomba koja je pronađena na aerodromu "Golubovci" nije u blizini aerodromske zgrade, nego se nalazi na lokaciji kod hangara, blizu "prvog brežuljka" u aerodromskom krugu. Policija obezbjeđuje lokaciju, a sutra će početi demontažu.

Saobraćaj na aerodromu se odvije normalno.