Regija
0

Burušić: Eksplozija u Zagrebu nema veze sa terorizmom

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Načelnik zagrebačke Policijske uprave Goran Burušić tvrdi da sinoćnja eksplozija u Zagrebu nema veze sa terorizmom, ali da ne isključuje mogućnost da je povezana sa eksplozijom od prije dva dana u Podsusedu.

Burušić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao je da se radilo o samo jednoj eksploziji, a ne više njih, kako su prenijeli pojedini mediji.

Policija je ispitala muškarca, koji je povrijeđen prilikom eksplozije koja se noćas u 00.05 časova dogodila na autobuskoj stanici u Aleji Bolonje preko puta Gospodske ulice.

"Ne možemo potvrditi da je ta osoba počinilac", rekao je Burušić.

Hrvatski mediji javljaju da je policija primila novu dojavu o sumnjivom predmetu u garaži na zagrebačkom Tuškancu, da udaljava ljude i ograđuje garažu.

"Postupajući po dojavi, iz sigurnosnih razloga zatvoren je saobraćaj od Mesničke ulice do ulaza u garažu", potvrđeno je iz zagrebačke policije.

Još traje istraga o eksploziji koja se dogodila prije dva dana na željezničkoj pruzi u Podsusedu, koju je izazvala eksplozivna naprava postavljena pored pruge. U rasvjetljavanje slučaja uključene su i obavještajne službe.