Nevrijeme u Hrvatskoj
1

Bujica nosila automobile u Istri

SRNA
U Rijeci, u Hrvatskoj, palo je 200 litara kiše po metru kvadratnom, a bujice su bile toliko jake da su nosile automobile niz ulicu.

Nebo nad Rijekom otvorilo se sinoć oko 23.00 sata, a pljusak je izazvao saobraćajni haos i poplave u mnogim dijelovima grada.

Kiša nije prestala da pada ni u jutarnjim satima, prenose hrvatski mediji.

Zbog jake bure samo za lična vozila otvorena je dionica autoputa Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Na Krčkom mostu i po Jadranskoj magistrali od Karlobaga do Svete Marije Magdalene ne smiju voziti autobusi na sprat i vozila s kamp prikolicama, a od Bakra do Senja i dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog vode na putu zatvorena je južna obilaznica oko Čakovca, a vozi se obilazno kroz grad.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na opasne vremenske pojave, jer očekuju obilne kiše sa ponegdje više od 55 milimetara u 24 sata.

Jutros se u mnogim gradovima i mjestima u Hrvatskoj temperatura spustila ispod 10 Celzijusovih stepeni. Najhladnije je u 8.00 sati bilo na Zavižanu, gdje su izmjerena samo tri stepena.

Najviše kiše jutros i prije podne se očekuje u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, te na srednjem i južnom Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije.

Temperatura u unutrašnjosti će danas biti maksimalno od 8 do 13 stepeni Celzijusa, na sjevernom Jadranu od 12 do 15, a na južnom od 15 do 20 stepeni.