Regionalni istraživački serijal
0
Budućnost Makedonije i duhovi prošlosti
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne kazem da su bosnjaci pali s neba prije deset godina. Oni su izronili iz septicke jame prije deset godina. Kakvo crno nebo i bosnjaci. Ako se vratite pradjedovskoj vjeri onda mozda budete smjeli pominjati nebo i nebeski narod kom ste nekad pripadali, otpadu septicki :)
dobar clanak. sa uzivanjem ga citam. makedonska nacija - turbo folk nacija nastala u Jugoslaviji, da su ostali u Jugi ne bi imali problema (za razliku od druge dvije makedonije koje su se stopile u Bugarsku i Grcku, samo srpska Makedonija je zadrzala svoju posebnost). ali nisu, pobjegli od \"strasnih\" Srba i sad spali na to da kradu tudju istoriju i kulturu sa kojom oni veze nemaju. bivsa braco: trazili ste - gledajte! eto i Kosovo ste priznali, a kao zahvalnost siptari na Kosovu vam pale zastavu..hahha sad je vrijeme da priznate i drzavu Albanaca u Makedoniji sve se vraca, sve se placa, draga bivsa braco! Go Greece!
Makedonci su Srbi \"so teskata govornata mana\"! Nemaju oni veze s Aleksandrom Makedonskim koji je bio Grk. \"Nasi\" Makedonci su se kao slovenski zivalj na te prostore doselili mnooogo kasnije.
Da Bosnjaci su pali sa neba prije deset godina jer prije toga nisu postojali.....E majmune chetnicki, glupi i retardirani....
Pipo konju a sta mislis da umjesto ovog baljezganja po internetu uzmes koju knjigu da procitas, evo pocni od lakseg stiva, recimo bukvar, prvo da naucis sva slova, a onda ces vremenom doci i do istorije.
grci su ista rasisticka fasisticka ksenofobna banda ubica!Naprijed Makedonija Ti si majka Filipa i Aleksandra Velikog!Grci ti kradu identitet ISTO ko sto fasisticki nacisticki srbi kradu Bosni i Hercegovini!! BiH4EVER!
Ne znam čemu rasprava kad svi znaju da su makedonci ustvari srbi, samo oni to još nisu shvatili.
vidi ti makedonaca, isti ko ovi nasi lojavci koji izmisljaju \"hiljadugodisnju bosnu\" a ustvari pokrali sve, i istoriju i jezik i kulturu od Srba i Hrvata, malo izmiksali i sad kao oni su nacija. Dzaba lazete i sebe i druge, bas kao makedonci, jer u vasem funkcionisanju se vidi da ste neorganizovana gomila. Zato i ne moze da vam uspije projekat stvaranja drzave kakvu hocete bas kao sto ni makedoncima to ne ide od ruke. Nacija se ne moze stvoriti za deset godina.
Ovo i te kako ima veze s Balkanom i mjenjanje granica na njemu, a to ukljucuje i Bosnu. Jer ovo je cist primjer da Balkan jos nije zavrsio svoje...A sto se tice strumfova, to je jarane tvoj problem, jer ocito da si se previse uzivio sa ulogom Gargamela...Ako Grci priznaju Makedoniju, to znaci priznavanje genocida nad makedonskom manjinom koji jse desio nakon drugog svjetskog rata kada su makedonci koji su zivjeli u sjevernu Grcku (nakon sto su zajedno sa Srbima i Bugarima podjelili Makedoniju) pod prisilom napustali svoje domove. U Grcku se dan danas ne smije pricati makedonski i ne smijes reci da si makedonac.
I u Bosni se pozivaju na srenjovjekovnu drzavu sa kojom ova nema apsolutno NISTA pa cak ni isto ime, nit kulturu, nit obicaje, niti isti narod .... al eto oni se u Bosni pozivaju na neke mitove.
nazovite se strumpfovima, tako i izgledate
Sta je ovo i kakve veze ovo ima sa nama?