Višemjesečna misterija
46

Bizaran slučaj u Hrvatskoj: Videonadzorom otkrili ženu kako usred dana krade cvijeće s grobova

B. H.
Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook
Stanovnici međimurske općine Podturen općinskim organima su se često žalili da im s grobova članova porodice nestaju cvijeće i drugi ukrasi za koje su izdvojili popriličan iznos. Općinsko vodstvo potkraj prošle godine izdvojilo je 26 hiljada eura te postavilo videonadzor na sva tri groblja.

Vrlo brzo je snimljeno kako jedna žena u pola dana dolazi na groblje i u kesu stavlja cvijeće. Druga žena je redovno dolazila da krade svijeće, prenosi HRT.

"Nismo mogli utvrditi ko je to pa smo odlučili to objaviti na stranici općine, neka ljudi vide, neko će je prepoznati i potrajalo je neko vrijeme jer nije s našega područja, nego iz drugih općina", objasnio je Perica Hajdarović, načelnik općine Podturen.

Jedna od oštećenih porodica odlučila je tužiti kradljivicu, a iz druge porodice su poručili da će javno sramoćenje dovoljna kazna.

Također, snimci s kamera su otkrili kako su pojedinci na grobljima vodom punili traktorske prskalice od po nekoliko stotina litara pa je općini postalo jasno i zašto u vrijeme nekih radova u polju dobivaju velike račune za vodu.