U društvu glumice i Branko Đurić
0

Angelina se na Brijunima zabavljala do kasno u noć

Sarajevo-x.com
Bh. glumac Branko Đurić u publici (Foto: Ulysses)
Bh. glumac Branko Đurić u publici (Foto: Ulysses)
Angelina Jolie, dobitnica "Počasnog Srca Sarajeva", koja je nagradu Sarajevo Film Festivala prije 20 dana primila lično na ceremoniji u Narodnom pozorištu, u petak je stigla na Brijune kako bi pogledala "Kralja Leara" u režiji Lenke Udovički

Nakon predstave, Rade Šerbedžija, na čiji je poziv i stigla na Brijune, predstavio ju je publici kao posebnu gošću, piše Index.hr.

Jolie je nakon predstave nahvalila je još jednom rad poznatog glumca, ali i ljepote Hrvatske, gdje se planira vratiti. Nakon predstave, Angie se nastavila družiti s Radom, Lenkom, ali i predsjednikom Josipovićem, u čijem društvu je i gledala predstavu.

U Angelininom društvu je bio i bosanskohercegovački glumac Branko Đurić, koji tumači jednu od uloga u njenom filmu "Zemlja krvi i meda". Očigledno da je saradnja između glumaca izrasla u pravo prijateljstvo.

Foto: Ulysses
Foto: Ulysses
Nakon što su se obratili medijima, Josipović i Angelina sjeli su na terasu pozorišnog kampa u hotelu Franina na Velikom Brijunu. Tamo su se družili s glumcima te rediteljkom predstave, a druženje su uljepšale muzičke izvedbe "Putokaza" te "Mostarskih Sinfonieta" i Milice Šerbedžije.

Druženje je potrajalo do dva i po ujutro, kada se veselo društvu rastalo. Angie je na Twitteru napisala kako joj je ovo bila predivna večer u divnom društvu. "Predivna večer, predivni ljudi. Hvala vam na svemu", napisala je glumica. Danas će Jolie s predsjednikom pričati o problemu razminiravanja Hrvatske, u čemu želi pomoći i sudjelovati.