Komentari (129)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
drinski andric, nemoj me shvatiti licno, ali nije toliko strasno biti informisan i u kontaktu sa realnoscu. Kao i svaki drugi narod na svijetu, i Albanci imaju naucnike, pjesnike, sportiste itd.. Za pocetak imaju dva Nobelovca-Majka Tereza (Nobelova nagrada za Humanost) i Feria Murad -Nobelova nagrada za farmaciju ( jedan od izumitelja cuvene Viagre)...dalje, cuvena talijanska pjevacica Anna Oxa (pravim imenom Ilirjana Hoxha), danas popularna britanska Pjevacica Rita Ora, holivudski glumci John i James Belushi, glumica Eliza Dushku, jedan od pionira albanskog teatra i glume s pocetka stoljeca Aleksander Mojsiu, ... jedan od nosilaca albanske knjizevnosti je albanski pravoslavni pop Fan Noli, kao i franjevac Gjergj Fishta, suvremenik Silvija Strahimira...itd. itd...a da ne ogovrim o mnogim juznim slavenim albanskog porijekla poput porodica Arnaut/ovici, Vasojevici, Bjelopavlici, Kuci, Hoti/Hota/Hot, Kustro, Kodro, Gojan, Elez, Sucur, Musa, Busatlija, itd. itd itd..
Zaboravio si Ismaila Kadarea. ;) Jbg, zasto bi se neko trudio da ista u zivotu procita kad je uvijek lakse pljuvati.
Betl-sans, ( i ostali slicni) siptar jeste pogrdna rijec, ali to nije bruka albanaca, nego pojedinaca ( naglasavam POJEDINACA) koji su albansku rijec "Shqiptar" pretvorili u jedan takav pogrdan izraz kao sto je "šiptar" ( koji i sam po sebi, i da mu nije zakačeno pogrdno značenje, ionako grubo zvuči na slavenskim jezicima), a takvih pojedinaca , vjeruj mi, nema baš van bišeg jugoslovenskog prostora...Dakle, za one kojima zdrav razum nije jača strana, podsjetnik - albanofobija nije bruka Albanaca...naravno nije ni bruka Južnih Slavena već pojedinaca i grupa koji uporno ko telad ponavljaju i vjeruju u primitivne generalizacije tipa "ovaj narod je ovakav a onaj naroda je onakav"...Moralne etikete se mogu pijepiti samo pojedincu, i to pod uslovom da imaš čiste dokaze o njegovoj/njenoj nemoralnosti...Uostalom, samo neko sa ozbiljnim nedostatak moralnog/logičkog rasuđivanja može o čitavom kolektivu suditi na osnovu pojedinaca i grupa...sve ostalo je kafanska i nivo djece iz obdanista..
Da je imalo diplomata i iole dobronamjeran ( i pametan - kao sto nije) , on bi trazio, molio da se sretne sa makedonskim liderima - da se strasti smire.
Ja iskreno mislim da u Makedonija ima mjesta za sve dobronamjerni gradjane, bili oni Albanci, Makedonci, ili bilo ko drugi. Istovremeno se nadam da ce narodi Balkana jednom shvatiti da rat nije sredstvo za realizaciju politickih platformi i, ne_rijetko na ovim prostorima, mracnih nakana. Nije vazno da li u ime religije, nacije, ili ma koje druge dusebriznicke strategije. A sve preko ledja "obicnog" gradjanina. Balkanski narodi su, nezasluzeno, toliko napaceni i izmanipulisani, da im je, po mom dubokom ubijedjenju, dovoljno ratovanja i ratnih huskaca... za period od narednih 500 godina!
..umjetnik, pisac šta više reći, za razliku Tome konjovodca..
Pa izjave i djela albanskih zvaničnika su u skladu, daju krila ovim terorističkim grupama.
..veliki gospodin:)
Cijenjen u narko krugovima.
tipicni primitivizam, kad nemaš šta reći, samo izmišljaj i laži
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kaže radi sranja u ugandi
Ovaj potez nemirisi na dobro.