Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To za njega nije uvreda brani interese genocidne tvorevine bolje nego i jedan posrbica još mu fali šubara isti draze u mladim danima a koje izgubio indentitet vide se što većina katolka i pravoslavaca postali poltroni politike susjednih država nepoštujući pradomovinu svojih predaka šta bi reko da su se bošnjaci preuzeli naziv turci po agendi vjere.
Manijak potpuno si u pravu , ako ne potpisu sporazum treba sve prepustiti medjunarodnom susu nek odluci, a do tada \"status qvo\". Mi njima vise trebamo nego oni nama jer najvise robe izvoze u BiH. Dosta su nas ucjenjivali nek izvoze u EU ako mogu.
Zašto ga vrijeđaš da je četnik, zar te toliko istina boli pa evo p0la vas ovdije se hvali s tim, pa normalno da je al qaida, pa čiji su ono pusti borci s istoka bili. Vi ste hrvatsko cvijeće totalno izgubljen narod, vi sami neznate šta bi. Hrvatska možda ratificira al Dodik i Hrvati neće sigurno stoga hehehehe.
Misliš na onog četnika koji je maho sa nekom knjižicom sa koje još nije izlapio miris i koju je kako kaže oštampala alqaida hahhahhaaa
Međunarodna konvencija o pravu mora upućuje da se granica na moru utvrđuje od tačke na kojoj kopnena granica izlazi na more vuče se granična linija do međunarodnih voda po sredini. Taj je kriterij upotrijebljen u Malostonskom zaljevu i zbog njega su škojevi pripali BiH. Zagovaranje bilo kakvog drugog kriterija za određivanje granice na moru u ovom slučaju odrazilo bi se na rješavanje granice u Piranskom zaljevu, gdje je Slovenija tražila nešto slično što sada traži Hrvatska (odnosno Rudolf i dr.). U praksi međunarodnih sudova i arbitraža razgraničenja na kopnu i moru koristi načelo teritorijalnih cjelina: manje se priklanjaju većima. Tako da se dva otočića (hridi, škoja) uz obalu BiH i njoj se priklanjaju. Privatno vlasništvo nije bitno u određivanju granice. Privatno vlasništvo ostaje privatno vlasništvo, u kojoj se god državi nalazilo..
Bosna je pokrajna, a eum pripada pokrajni Hercegovini, Bosna nikad nije bila država. Neku večer je se Ganić zgrožavao i govorio da je to laž na HTV-u kad mu je jedan gost emisije predočio knjižicu ABiH u kojoj je pisalo da je bosna od zadra do CG pa sad vidim da imate pretenzija na hrvatsko tlo, e maštajte u svojim snovima. Što se nas Hrvata tiće možete do Drača se širiti kao i Srbi do tokia. A sto se tiče neuma i mosta vas nitko neće pitat nista
OK, V R A T i T I ONDA Re-publici Bosni i Hercegovini Jadransku obalu sve od Zadra do Bara , i SVA ostrva koja su bila Bosna, DOSTA vise pljacke AUTOHTONE TERITORIJE BOSNE lopovi jedni , LOPOVI ! Gadite mi se svi vise, i srbi i hrvati, STOKOjedna lopovska i genocidna ! Samo su srbi i hrvati pocinili genocid i etnocid, kulturocid i pljacku teritorija , identiteta i prirodnih resursa ! Ahmici i Bikavac vas JAKO dobro OZNACAVA hrvate i srbe, na sta ste spremni, vi HRISCANI - GENOCIDASI I LOPOVI !
@n niko ne želi teritorij već izlaz na more od svih zemalja u regiji samo bosna nema nikvakve prezenzije prema susjednim državama toliko što se tiče ciganluka.
OK, V R A T i T I ONDA Re-publici Bosni i Hercegovini Jadransku obalu sve od Zadra do Bara , i SVA ostrva koja su bila Bosna, DOSTA vise pljacke AUTOHTONE TERITORIJE BOSNE lopovi jedni , LOPOVI ! Gadite mi se svi vise, i srbi i hrvati, STOKOjedna lopovska i genocidna ! Samo su srbi i hrvati pocinili genocid i etnocid, kulturocid i pljacku teritorija , identiteta i prirodnih resursa ! Ahmici i Bikavac vas JAKO dobro OZNACAVA hrvate i srbe, na sta ste spremni, vi HRISCANI - GENOCIDASI I LOPOVI !
Povijesni argumenti ne igraju gotovo nikakvu ulogu. Međunarodnim priznanjem administrativne granice postaju državnima. Badinterova komisija nije utvrđivala granice, već ih je samo potvrdila. Administrativne granice u bivšoj Jugoslaviji nisu bile utvrđivane na terenu, već su samo ucrtavane na kartu, i to u velikim razmjerima, a granice se na terenu utvrđuje na kartama malih razmjera, znači da se granica na kopnu tek treba utvrditi. Bivša Jugoslavija cijeli je Jadran smatrala jedinstvenim područjem na kojem nije bilo ucrtanih administrativnih granica, U Malostonskom zaljevu nikad u povijesti nije bila određena nikakva granica, što znači da se ona mora (kao i u Piranskom zaljevu) po prvi puta odrediti.
Možemo to i ovako reći: Hrvati imaju ljepšu zemlju od susjeda pa je se ci.gani sa svih strana žele domoći
Smiješno to su neke hridi na koje ni galebovi ne slijeću za par godina sve će biti pod morem.
Pa u graničnom ste vi Hrvati sopu oko mora i sa Slovenijom i sa BiH i Crnom Gorom.Stani malo akademiče,kad je neko u svđi sa trojicom,onda nikako on ne može biti u pravu.Problem je do Hrvatske.
Imao je prije drugo mišljenje, ali ga je nešto promijenio u zadnje vrijeme. Granicu kod Neuma predložio je pomorski institut iz Splita. Ipak, možda bi bilo bolje odrediti sporne tačke na granici (uključujući i onu na Uni), pa u Hamburg na međunarodni sud za pomorstvo (kada je u pitanju Neum) gdje bi se riješile te sporne tačke. Po bosanskohercegovačkim i nekim hrvatskim naučnicima BiH bi na sudu dobila i povoljnije riješenje. Slično je bilo i sa Piranskim zaljevom, kada su Slovenci tražili da granica ide obalom tako da bi u tom dijelu Hrvatska izlazila na more, ali bi njeno bilo samo kopne, a slovenačko more. naravno da su Slovenci se izblamirali. Nešto slično Hrvatska (Rudolfi i slični) sada traže u ovom slučaju, da BiH izlazi na more, ali da je granica po kopnu. Smiješni zahtjevi i najbolje bi ih bilo riješiti u Hambrugu.
MANIJAK GLUPKO jedan tko ce tebe i takve pitati za more,Peljeski most,Neum itd. Nemas ti stim nista kao vjetar s kozuskom.To je pitanje za neke druge,a vi se drzte Miljacke i cuprija.