Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nažalost nema pomirenja na Balkanu dok svaki narod \"svoje žrtve veliča\", a tuđe negira, i ne želi razdvojiti žrtve i zločince. Ja zato predlažem da 21. novembar bude Dan mira i sjećanja na nevine žrtve ratova u bivšoj Jugoslaviji. A posto je genocid u Srebrenici najgori zločin počinjen tokom rata u BiH, mislim da 11. jul treba da ostane Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.
zar ne postoji vhs-snimak kako bosanski vojnici streljaju zarobljene srbe koji bjeze iz krajine?
@ateista: ne seri SVIJU TI !!! cijeli rat sam bio u SA, trener mi je bio srbin i njemu i NIKOME njegovom nikad nista nije zafalilo.. a takodje nisam ni cuo da je neki srbin u SA od armije BIH stradao. kako mozes tako lagati nije mi jasno?
@Ateista Nemam namjere se upustati u neke diskusije ovdje, niti poducavati nekoga o razlikama zlocinacke agresije i samoodbrane. Vec cu da se vratim na temu - oznacavanje jednog dana, kao dana sjecanja palih zrtava rata ne vodi ka razrijesavanju ovog naseg klupka. Jer to nista ne mijenja - u samom ovom cinu odabira 11. jula koji je dan prvog genocida na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata i nanesenog nad Bosnjacima, kao dana sjecanja (opet) SVIH nevinih zrtava, u samom ovom cinu lezi ponovo ono hrlenje ka relativiranju zlocina srpske strane. To nece pomoci ni nama, ni Srbima. Srbija mora proci proces \"otnacionaliziranja\" i ostaviti se mitologije i teorija urote i zavjere, kao sto je to Njemacka radila krajem 40tih godina pa onda sve do danas. Mora se suociti s tim sta je radjeno u njeno ime, ko je to radio i sa cijom podrskom. Sve dok 40% njenog stanovnistva bude biralo jednog Nikolica jasno je da taj proces nije jos ni zapoceo. A meni je svake zrtve zao.
@Ateista, Izvoli, podastri dokaze!!! Ako nemas dokaze, onda se poklopi. Ja sam za to da se istraze zlocini, ali postoje \'zlocini\' i zlocini. Sto se tice proglasenja 11. jula danom \"svih nevinih zrtava\", o tome nece biti ni govora. Drugi dan se moze izabrati za sve. Gospodi iz RS-a nije palo na pamet da se pojave kako dolikuje ni za jedan jedini 11. juli u Srebrenici, a sada bi sviju u jedan tor. Iz SRS-a jos uvijek govore da je vise Srba pobijeno oko Srebrenice...
@bibi Nemoj se praviti lud, znas ti dobro koliko je ljudi \"armija BiH\" pobila za vrijeme rata samo u Sarajevu, zato sto nisu muslimani.
@nik Oni bar priznaju svoje zlocine, za razliku od tzv. Armije BiH koja nikad nije priznala svoje zlocine, kojih je bilo. Prestani zatvarati oci i praviti se da da je samo jedna strana bila zrtva, znas ti dobro sta se jos desavalo i u Sarajevu i svugdje. Podrzavam WWW jer i neko moj je za malo postao nevina zrtva armije BiH, i to neko potpuno neutralan kao ja, ko ne pripada ni jednom od ova tri stada, a opet im je smetao.
Za WWW Bili ste zrtve Armije BiH, ali eto opet ti ziv i zdrav i tipkas ovuda. Srebernica, Vukovar, Sarajevo se nikada nece zaboraviti, a za te zrtve cemo jos da se popitamo i iskusuramo. Nema vise jna, i nismo vise golih ruku kao 92ge, a zedni smo samo tako... Bolje vam je da ste s djavlom tikve sadili....
Najveca dogma Srbije I njenih satelita (citaj RS I Vojvodina) u zadnjih dvadeset godina je da s jedne strane usvajaju kolektivno pravo da svi Srbi zive u jednoj drzavi a s druge strane samo individualnu odgovornost za djela pocinjena pod krilaticom tog kolektivnog prava. Tek kad Srbija izmiri ovu dogmu, tek ce onda biti na putu rekonsilijacije.
SUPER!!! Svi su progresivniji osim nas...
slazem se sa komentarom od nik
\"Poslanik LSV-a Aleksandra Jerkov istakla je na konferenciji za novinare da je usvajanje takve rezolucije jedini način da se Srbija ogradi od zločina počinjenih na teritoriji bivše Jugoslavije.\" Sorry, ali ne moze se Srbija vise ni od cega sto je bilo i cinjeno pod njenom zastavom \"ograditi\". Prihvatite cinjenice, prihvatite odgovornost za krivicu i agresiju, imenujte i isporucite zlocince i borite se protiv ultranacionalizma, pa vam mozda i povjerujemo da imate iskrene namjere. Ali ovo zloupotrebljavanja 11. jula, za koji se zna koju crnu mrlju srpske historije i bolnu ranu bosanske predstavlja, uzimati kao alibi za neke pretenzije izjednacavanja krivice, te samim tim i relativiranja zlocina koji se odigrao u Srebrenici - to nas nece daleko odvesti. Vec samo iritirati, kao mene sada.
nevezano za text, ne mogu vjerovati da je neka novinska kuca upotrijebila gornju sliku!
da, ali oni opet \"sve nevine zrtve\", nema kod agresora nevine zrtve
sad ce ih lincovati