"Zajedno za bolje sutra"
0

Poznato izletište Fortica iznad Mostara bogatija za 100 sadnica čempresa i munike

G. Š.
Na brdu Fortica iznad Mostara posađeno je 100 sadnica čempresa i munike, te je ugrađen sistem za navodnjavanje koji koristi prečišćenu otpadnu vodu, što je dalo jednu novu dimenziju izletištu Fortica koje je već postao svojevrsna turistička atrakcija u BiH.
Akcija pošumljavanja i izgradnje pročistača otpadnih voda održana je u organizaciji Brdsko - biciklističkog udruženja MTBA u okviru društveno odgovorne inicijative "Zajedno za bolje sutra" koja se provodi u 13 gradova širom BiH.

Ukazujući na značaj očuvanja prirode su pozvali sve posjetitelje izletišta Fortica da daju svoj doprinos očuvanju prirode za buduće naraštaje kroz odgovorno ponašanje i brigu o prirodi.

Inače Izletište Fortica iznad Mostar je radom mladih aktivista postalo svojevrsna turistička atrakcija i pored svježeg zraka i jedinstvenog pogleda posjetiteljima omogućava uživanje u brojnim sadržajima u sklopu avanturističkog parka.

Na Fortici iznad Mostara avanturistički park posjetiteljima omogućava uživanje u brojnim sadržajima od adrenalinskog Zip-linea, najveće ljuljačke u BiH iznad grada, šetnje staklenom stazom, te uživanje u kulinarskim specijalitetima uz jedinstven pogled na najveći grad na Neretvi. To su samo neki od razloga što je ovo mjesto postalo svojevrsna turistička atrakcija za sve generacije.

Na Fortici iznad Mostara je postavljen jarbol s jednom od najvećih državnih zastava BiH, a sa svim svojim čarima je mjesto inspiracije za brojne umjetnike ali i mjesto za najbolje fotografije brojnih posjetitelja koje se dijele na društvenim mrežama i čuvaju među najljepšim sjećanjima.