vijesti
0

Na Vaskrs oskrnavljen hram u Bilješevu

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Nepoznati počinioci oskrnavili su za vaskršnje praznike hram Rođenja svetog Jovana Krstitelja u Bilješevu, u opštini Kakanj, rekao je Srni kakanjski paroh jerej Marko Maleš.

Predsjednik Crkvene opštine u tom mjestu Veljko Tanasić, prilikom posjete hramu, zatekao je u potpunosti uništena ulazna aluminijumska vrata, a u hramu ispreturane stvari, rekao je Maleš, koji služi i na području Bilješeva.

Zbog čestih provala u ovaj hram iz njega su izmještene sve vrednije stvari, tako da ništa nije moglo biti odneseno. Maleš je istakao da su vrata toliko uništena da će ih teško biti popraviti.

Pretpostavlja se da je u hram provaljeno juče, na najveći pravoslavni praznik Vaskrs, a o svemu je obaviještena policija, koja je obavila uviđaj. 

Maleš je podsjetio da je ovo već šesta provala u hram u toku proteklih nekoliko godina, ali da do sada niko od počinilaca nije pronađen.

Nedavno su nepoznate osobe oskrnavile i pravoslavni hram Svetog velikomučenika Prokopija u Visokom, odakle su ukrali metalne oluke i oštetivši krov.