vijesti
0

Konstituisano vijeće Općine Pale u FBIH, za predsjedavajućeg izabran Almin Ćutuk iz SDA

Piše: E. A.
U općini Pale u FBIH održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća, a izabranim vijećnicima podjeljena su Uvjerenja CIK-a.

Općinsko vijeće činit će vijećnici iz četiri političke partije, šest mandata na lokalnim izborima osvojila je SDA, po dva mandata pripala su A-SDA i SDP dok je jedno vijećničko mjesto pripalo SBB-u. Vijećenici su položili svečanu zakletvu i potpisali izjave kojima su se obavezali na časno vršenje funkcije u skladu sa Ustavom i Zakonom a sve u cilju služenja građanima koji su ih izabrali na proteklim izborima.

Vijećnici su bili jednoglasni da funkciju predsjedavajućeg u naredne četiri godine obavlja Almin Ćutuk iz SDA jedini predloženi kandidat za predsjedavajućeg općinskog vijeća. Za njegovog zamjenika između dva predložena vijećnika izabran je Vahid Sipović iz SBB –a sa sedam glasova, dok je drugi kandidat Amela Salispahić iz A-SDA dobila četiri glasa.

U svom prvom obraćanju predsjedavajući Almin Ćutuk je pozvao sve vijećnike da zajedno rade i da se zalažu za opće dobro svih građana, čestitajući im 25.novembra Dan državnosti BiH.

Novoizabranim vijećnicima čestitke je uputio i Asim Zec, načelnik Općine Pale u FBIH, pozivajući ih na rad za dobro svih građana.

"Nastavak relizacije započetih projekata, nova radna mjesta i bolji uslovi za život svih stanovnika prioritetni su zadaci lokalne zajednice", poručio je Zec.