Načelnik tražio pomoć
12

Civilna zaštita Novog Sarajeva izdvojila 30.000 KM za sanaciju štete uzrokovane nevremenom u općini Pale FBiH

B. R.
Načelnik Hasan Tanović u posjeti općini Pale FBiH (Foto: Općina Novo Sarajevo)
Načelnik Hasan Tanović u posjeti općini Pale FBiH (Foto: Općina Novo Sarajevo)
Štab civilne zaštite Novo Sarajevo izdvojio je 30.000 KM za sanaciju šteta nastalih u općini Pale FBiH tokom olujnog nevremena u augustu, saopćili su iz Općine Novo Sarajevo.

Načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović (SDP) je posjetio općinu Pale FBiH u kojoj je razgovarao s njenim načelnikom Alminom Ćutukom (SDA). Na molbu načelnika Ćutuka, Štab civilne zaštite Novo Sarajevo je na svojoj 26. vanrednoj sjednici donio odluku o izdvajanju finansijskih sredstava u iznosu od 30.000 KM za sanaciju nastalih šteta.

Tokom Tanovićeve posjete razgovarano je o trenutnom stanju u ovoj lokalnoj zajednici, a poseban akcenat stavljen je na činjenicu da Općina Pale FBiH nije samoodrživa Općina i potrebna joj je pomoć kako kantona tako i viših nivoa Vlasti. Ćutuk se zahvalio Općini Novo Sarajevo i načelniku Tanoviću na podršci i razumijevanju u teškim trenucima.

Posjetu je završena obilaskom najteže pogođenih područja u augustovskim poplavama, a Tanović je potcrtao da će i u narednom periodu, u skladu s mogućnostima, Općina Novo Sarajevo pružati podršku i pomoć Općini Pale FBiH, saopćili su iz Općine Novo Sarajevo.