Neonacistička obilježja?
2

Kamion se zabio u sigurnosne barijere blizu Bijele kuće, vozač priveden

B.H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Američka policija je privela vozača kamiona s u ponedjeljak navečer nakon što se vozilo zabio u sigurnosne barijere na trgu Lafayette u blizini Bijele kuće.

Američka tajna služba je saopćila da su neke ceste i pješačke staze zatvorene.

"Nije bilo povrijeđenih među osobljem Tajne službe ili Bijele kuće, a uzrok i način nesreće su pod istragom", rekao je na Twitteru Anthony Guglielmi, šef komunikacija američke Tajne službe.

Obližnji hotel Hay Adams evakuiran je na zahtjev Tajne službe, izvijestio je Washington Post pozivajući se na dužnosnika hotela.

Nakon sudara, vozač je drugi put udario u barijere, izvijestila je WUSA pozivajući se na izvještaj svjedoka.

Kratak snimak objavljena na društvenim mrežama prikazuje kamion kako se s male udaljenosti zabija u barijere, što je osoba koja ga je objavila rekla da je to drugi put.

Glasnogovornik Washingtonske vatrogasne službe rekao je da je poziv stigao u 21:40 po lokalnom vremenu za ono što je opisano kao istraga sumnjivog paketa.

Na jednom od snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama, ispred kamiona se nalazi i zastava nacističke Njemačke, korištena u vrijeme Drugog svjetskog rata.

"Sve jedinice su spremne pomoći policiji za sve što im je potrebno", rekao je službenik za javno informisanje Vito Maggiolo.

Policija Washingtona pomaže je drugim agencijama na mjestu događaja, saopćio je Washington Post pozivajući se na glasnogovornika policije.