Komentari (145)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Ja bih fašizam nazvao i korporatizmom, jer fašizam je spoj korporacija i države" - Benito Musolini
@FullMetalJacket pa ima to i to smeće isto postoji. Kažu corporate fascism. Odite na you tube i nađite, ko ne vjeruje 😉
ultimativni fasizam je komunizam.. korporacije u rukama drzave.. nema vise checks and balances.. sto bi rekli ameri
Autoru ovog glupog teksta odgovorio bih citacijom Winstona Churchilla : "Sutra ce fasiste biti oni koji se nazivaju antifasistima ". To sutra je nasa sadasnjost. Najbolji primjer je EU, gdje komisija odlucuje o 99% zakona I pravila. A niko u toj komisiji nije demokratski izabran. EU ciji je sef Vonderlejen, otjerana iz njemacke vlade zbog ogromne korupcije. EU koja zeli vakcinacijski pas I digitalni identitet za sviju. I ta EU ce da kaze da su Rusi fasiste a Ukrainci demokrate. Pa ne moze.
Svaki identity policy vodi ka hijerhijskom autokratizmu pa tako i liberalne identity politike
Duboko se slažem s općom idejom ovog članka. Međutim, poput sljepila (ili hipokrizije) uljuđene Europe u ona vremena srpskog nacionalsocijalizma zabrinjava, ne nedostatak kritičkog osvrta na ulogu bošnjačke politike u ratu koji je trajao već godinu dana do momenta kad se prelio u BiH (to nije naš rat). A avioni su polijetali, korpusi su se kotrljali, budući vođe antifašističkog BiH otpora su razarali Vukovar s istom bešćutnošću kao i njihovi srpski suborci.
Dajte molim vas ne treba nama Umberto Eco da vidimo šta je fašizam. Eno Kozare pođite tamo, ima muzej, spomenik sa imenima boraca koji su dali svoje živote za ove sadašnje generacije koji blage veze nemaju ni o čemu.
Rusija je trenutno fašistička država gdje šačica kriminalaca drži svu moć i čije su jahte za kurvanje skuplje od admiralskih brodova ruske mornarice
Klixovo novinarstvo i istorija. Ovaj tekst kao da je pisao ucenik cetvtog razreda osnovne skole kojem su pomagali roditelji koji su odrasli na Marsu da napise tekst. Da ne ulazimo u rasprave o Karadjicu ili Tudjmanu i njihovim fasistickim ubjedjenima , na pimjer, recite vi meni d li je Handzar divizija bila fasisticka jedinica i da li je Alija bi clan ove jedinice i u kojem mperiodu je napustio fasisticka ubjedjenja i postao demokrata.
Rusija i ne pita za dozvolu da bi mogla biti fašistička.
Top komentar ovog članka čisti mrzilački. Autor istog vjerovatno svršava na Putina i slovo Z. Gdje ćeš ti ocekovati od takvih da skontaju Umberta Eca... On je upravo takve i opisao u svom tekstu.
Nije nikad ni nestao . Samo su ga Ukrajinci njegovali da su Rusi nakraju morali odreagovati kao i u drugom svjetskom ratu.Samo sto ovi moderni zapadni mediji su uvjerili svijet u suprotno.
Naravno. Rusija se samo brani tako što napada Ukrajinu, pardon oslobađa Donbas koji se proširio zapadno od Dnjepra.
Hakeri poremetili dotok vodke ruskim vojnicima https://futurism.com/ukraine-russia-war-hackers-vodka
Nemojte tako, Sda i Df se vrlo uspjesno bore protiv antifasizma.
Berlinski zid nikad nije smjeo biti srusen
Generalno borba protiv fašizma je rad na sebi i rad na društvu. Moderni kapitalizam u zamahu konkurencije nema ni vremena ni novca za tako nešto. S druge strane nazovimo socijalističke zemlje su mislile da to mogu iskorijeniti dekretom i policijom - pa kad su ekonomski propale napravile su kontra efekat.
Jevreji 40 tih godina su bili najači mađioničari.Ulazili u pec a izlazili na odžak u obliku dima.
“Fascist and Nazi totalitarianism do not occur because a Hitler or Mussolini decides to seize power. When a nation is psychologically and spiritually empty, totalitarianism comes in to the fill the vacuum; and the people sell their freedom as a necessity for getting rid of the anxiety which is too great to bear any longer.” ~ Rollo May
Fašizam se naslanja na isprane mozgove, nakon što je narod toliko siromašan da pristaje na sve. Dobro otvoriti oči u narednim godinama, ničiji sluga, ni za čije interese!