Humanitarne akcije
31

Volonteri Smješka usrećili djecu u Međugorju

Piše: M. N.
Članovi Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" donirali su jedna invalidska kolica Udruženju invalidnih osoba Travnik koje im je bilo prijeko potrebno. Također, dobri volonteri velikog srca posjetili su ovog vikenda i djecu u Međugorju.

Volonteri Udruženja Smješak donirali su travničkim invalidima i 10 prehrambenih paketa za najugroženije članove.

"Predsjednik ovog udruženja vidio je naše volontere kada smo radili akciju u Travniku i tada nas je zamolio da, ukoliko smo u mogućnosti, doniramo jedna invalidska kolica jer su im bila zaista potrebna. Mi smo se potrudili i uspjeli smo ih osigurati te donirati njihovom udruženju. Jednostavno ne možete ostati ravnodušni i ne pomoći, bilo da se radi o starijim osobama ili invalidima. Smješak se zaista trudi da pomogne svima onima kojima je pomoć potrebna", rekla je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja Smješak.

Volonteri su ovog vikenda bili vrijedni te su posjetili i Majčino selo u Međugorju. Riječ je organizaciji, odnosno kako oni kažu, "velikoj porodici" koja vodi brigu o djeci bez roditeljskog staranja. Osnovano je 1993. godine i tada su pomagali djecu koja su ranjena i ostala bez roditelja.

Smješak je i ovoj djeci izazvao osmijeh na lice doniravši prehrambene pakete u kojima se našli i slatkiši.

Volonteri tu neće stati i već ove sedmice odlaze ponovo u Međugorje gdje će usrećiti još djece kojima će pokazati da ipak nisu zaboravljena.