Humanitarne akcije
29

Udruženje Smješak pomagat će i ugroženoj djeci Crne Gore

Piše: M. N.
Udruženje za socijalno ugroženu djecu "Smješak" nastavilo je širiti svoje dobročinstvo van BiH. Registrovali su se i u Crnoj Gori kako bi pomogli djeci koja su najugroženija i nemaju sretno djetinjstvo.

Vrijedni volonteri sada rade na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore a sve s ciljem da barem malo olakšaju surovi život djece s tih područja.

"Naš cilj je da se proširimo širom Balkana počevši od bivše Jugoslavije. Cilj nam je da što više pomognemo djeci kojoj je pomoć potrebna. Imamo podršku tržnih centara Konzum i Idea, pa smo se odlučili proširiti i na Crnu Goru. Radimo punom parom i ljudi u Hrvatskoj i Srbiji su nas jako dobro prihvatili i podržavaju naš rad", rekla nam je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica udruženja.

Svake sedmice vrijedni volonteri stoje u tržnim centrima u mnogim gradovima ove tri zemlje i prikupljaju donacije dobrih ljudi. Potom to skladište i prave pakete pomoći koje dijele najugroženijima. Do sada su obradovali na hiljade djece.

Ukoliko želite pomoći radu ovog udruženja i učiniti da što veći broj djece bude nasmijan, to možete učiniti novčanim donacijama ili jednostavnom kupovinom artikala koje ćete predati vrijednim volonterima ispred tržnih centara. Više informacija potražite na zvaničnoj Facebook stranici udruženja.